FotoVideoZabava

Hï Freedom zatresel Štuk

Obiskovalci so lahko uživali v ekstazi elektronske glasbe

Prvi torek ob začetku novega semestra mora biti nekaj posebnega, zato je Študentska organizacija Hrastnik (ŠOHT) ob pomoči Študentskega sveta stanovalcev Študentskih domov UM na Štuku organizirala Hï Freedom.

Hï Freedom + DOSTOP.si
Obiskovalci so uživali vse do zadnjega nastopa, ki se je končal okrog pete ure zjutraj.

 

Iz ŠTUOR-a v Hï

Hï Freedom je le en izmed dogodkov, ki ga v ŠOHT-u organizirajo pod skupno znamko Hï. Ta je nastala lani, ko so se hrastniški študentje odločili, da je čas za spremembo in modernizacijo tradicionalnega zasavskega festivala ŠTUOR, ki so ga od leta 2006 pridno organizirali v domačem kraju. Festivalu so spremenili ime in avgusta 2018 je prvič potekal Hï Festival ter s tridnevnim dogajanjem poskrbel, da je Zasavje oživelo.

Do naslednjega fetivala, ki bo potekal avgusta 2019, pa Hï znamka ne počiva, saj je decembra v Hrastniku potekal zimski party Hï Frozen Castle s pravim zimskim gradom na odru, Štuk pa je zprevzela svoboda z zabavo Hï Freedom. Do poletja se bo zvrstilo še nekaj odličnih Hï dogodkov, ki bodo poskrbeli za vse ljubitelje elektronske glasbe.

Hï Freedom Minless
Minless mešalne mize ni uporabil le za miksanje, ampak se je nanjo tudi povzpel.

 

6 DJ-ev za noro noč na Štuku

Za ogrevanje je poskrbel Helius, ki je rednim gostom Štuka poznan kot Željko Matišić. Okrog 22. ure je začel vrteti v kavarni, čez približno eno uro pa se je preselil v dvorano in za prve obiskovalce miksal dance komade ter opravil vrhunsko delo s segrevanjem obiskovalcev na nadaljevanje programa. Kmalu ga je pod žarometi zamenjal Timo G, star znanec mariborskih odrov, ki vrti v stilu danca, housa in techno housa. Glede na plesne sposobnosti, ki so jih pokazali obiskovalci ob njegovem nastopu, je Timo G našel odličen recept za dober party.

Hï Freedom pozdrav z odra
Na Hï Freedom so poleg Clay Clemensa nastopili še Helius, Timo G, Minless, Defune, in NVADRZ.

Nekaj čez polnoč je mešalno mizo z razkošnimi krili, ki so predstavljale svobodo in témo zabave, prevzel Minless, mlad šentjurski ustvarjalec elektronske glasbe. Mariborski študentje so bili navdušeni nad njegovo energijo in beati, zato so ob njegovem nastopu dodobra napolnili dvorano. Kmalu je oder odstopil headlinerju večera. Clay Clemens je vzhajajoča zvezda slovenske in balkanske elektronske scene, v desetletju svojega ustvarjanja pa je deloval že z mnogimi eropskimi in svetovnimi mojstri elektronskih ritmov. To je dokazal tudi na Štuku, saj med obiskovalci ni manjkalo energičnega plesa, navdušenega skakanja in glasnega prepevanja pb komadih.

Hï Freedom Clay Clemens
Zvezda večerja je bil Clay Clemens, vzhajajoči didžej slovenske in evropske elektronske scene.

Okoli pol tretje ure so dvorano zatresli ritmi mariborskega didžeja Defune, ki na Štuku ni vrtel prvič. Njegov set je podžgal obiskovalce, da so še bolj uživali in v dvorani ostali vse dokler ni na oder stopil NVDRZ, zadnji od šestih didžejev. Mešanica dubstepa in trapa, ki jo izvaja NVDRZ, je poskrbela za odličen zaključek svobodne Hï zabave. Še zadnji študentje so se domov odpravili okoli pete ure zjutraj, ko so se ugasnile luči in vrata Štuka končno zaprla.

 

 Urška KUR
Vid JERČIČ
ikona snemalec Miha HORVAT

Sorodni članki

Back to top button