Tehnologija

Huawei predstavlja zložljiv telefon Mate Xs 2 in 16-palčna prenosnika

Na dogodku v Istanbulu je Huawei predstavil težko pričakovane nove vrhunske naprave. Med slednjimi izstopajo naslednja generacija zložljivega pametnega telefona Huawei Mate Xs 2, prenosnika z velikim zaslonom MateBook D 16 in 16s, ki spreminjata definicijo sodobnih delovnih okolij ter izjemni tablični računalnik MatePad Paper.

Na dogodku 23. junija so predstavniki podjetja Huawei predstavili ključna področja in strategije v tem zahtevnem času in napovedali vrsto vrhunskih izdelkov. Novi zložljivi pametni telefon Mate Xs 2, 16-palčna (40,46-centimetrska) prenosna računalnika MateBook D 16 in 16s, prvi tablični računalnik z zaslonom na elektronsko črnilo (e-ink) MatePad Paper, nova pametna telefona Huawei nova Y70 in Huawei nova Y90 ter dodatek seriji brezžičnih slušalk FreeBuds Pro 2.

Huaweiev najlažji zložljivi pametni telefon

huawei

Povsem novi zložljivi pametni telefon Huawei Mate Xs 2 z izjemno lahkim in tankim ohišjem predstavlja mejnik v zgodovini Huaweia, saj ima podjetje po njegovi zaslugi najbolj popolno ponudbo tovrstnih naprav. Od telefonov z zlaganjem zaslona po zunanji ali notranji strani, do tako imenovanih “flip” naprav.

Ko je zaslon novega pametnega telefona Mate Xs razprt, je popolnoma gladek, s čimer nudi poglobljeno uporabniško izkušnjo kot nalašč za zabavo in delo. Poleg tega so vanj vgradili tudi druge vodilne zmogljivosti, kot je na primer kamera True-Chrome s 50 MP tipalom in optiko Huawei XD. Novinec še odpravlja pomisleke glede življenjske dobe z zmogljivo baterijo kapacitete 4600 mAh in izjemnim 60 W hitrim polnjenjem SuperCharge. Njegova cena v Sloveniji bo 1999 evrov.

Popolna 16-palčna prenosnika za delo in zabavo

huawei

Nova prenosna računalnika sta popolna za vse, ki delate na daljavo, a pogrešate udobje pisarniškega dela na velikem monitorju. Huawei je opazil potrebo po večjih zaslonih in željo po prilagodljivosti pri delu in temu primerno predstavil novo serijo 16-palčnih prenosnih računalnikov.

Huawei MateBook D 16 in 16s nudita 40,46-centimetrski zaslon z veliko zaslonsko površino za preprosto opravljanje več nalog hkrati. Poganjajo ju procesorji Intel Core 12. generacije serije H s skupno termično močjo (TDP) do 40 W, dvokanalnim delovnim pomnilnikom RAM in hitrimi bliskovnimi pogoni, da brezhibno in učinkovito obvladujeta večopravilnost in kompleksne primere rabe, kot so analiza podatkov, programiranje in pregledovanje zahtevnih dokumentov.

Poleg tega Huawei z modeloma D 16 in 16s poenostavlja brezhibno izkušnjo sodelovanja med različnimi napravami in iskanja s pomočjo umetne inteligence. S tem še dodatno izboljšujejo sodelovanje med napravami in preprosto prenašanje datotek med pametnimi telefoni, tabličnimi, namiznimi in prenosnimi računalniki. Ker je velik zaslon po zaslugi tankih robov v kovinskem ohišju, ki ga imajo tekmeci s 15,6-palčnimi zasloni, Huawei Matebook D 16 in 16s zagotavljata tudi izredno prenosljivost.

Cena prenosnika D 16 bo 899 evrov, 16s pa 1699 evrov.

Prvi tablični računalnik z elektronskim črnilom za poglobljeno beleženje in branje

Udeležence predstavitvenega dogodka je Huawei presenetil s prvim tabličnim računalnikom, ki je opremljen za zaslonom tehnologije elektronskega črnila (e-ink).

Huawei MatePad Paper je kot nalašč za vse, ki delajo v ustvarjalni industriji in cenijo svobodo dela praktično kjerkoli. Naprava je zasnovana kot prenosni računalnik, da s tankostjo in nizko težo vsega 360 gramov omogoča udobno branje med držanjem v dlani. MatePad Paper je opremljen z 10,3-palčnim (16,6-centimetrskim) zaslonom Huawei FullView za poglobljeno in očem prijazno bralno izkušnjo. Je tudi prvi tovrstni zaslon, ki je prejel certifikat TÜV Rheinland Paper Like Display.

Edinstvena kombinacija zaslona in revolucionarnega elektronskega pisala omogoča enakovredno izkušnjo pisanju po papirju. Vključno s prijetnim zvokom “šumenja”, ki ga uporabnik sliki, ko se s konico pisala dotika površine. Znan občutek, ki uporabniško izkušnjo dvigne na novo raven. V Sloveniji bo stal 499 evrov.

Predstavljene naprave bodo v Sloveniji predvidoma na voljo v prihodnjih tednih po omenjenih priporočljivih maloprodajnih cenah.

o-STA
o-STA

Sorodni članki

Back to top button