Zabava

Jubilejni Lampiončki bodo še malo počakali

Prireditev Lampiončki – »praznik študentov«, ki jo vsako leto pripravlja Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM), je zaradi trenutne situacije, ki vlada v Sloveniji in po svetu, odpovedana.

Dogodek bi se moral odviti 19. maja 2020 in bi letos praznoval 40 let od svoje prve izvedbe. Vsako leto privabi več tisoč mladih in mladih po srcu. Na okrogli jubilej bo treba počakati do leta 2021.

Dejan Glazer, predsednik ŠOUM dodaja: “Trenutno so na prvem mestu zdravje, družbena odgovornost ter zavedanje, da moramo skupaj premagati nadležno situacijo, ki nas je doletela vse. Žalosti nas, da letos študentje ne bomo mogli zaključiti študijskega leta na “praznik študentov”, hkrati pa bomo svojo energijo že sedaj usmerili v leto 2021 in verjamemo, da bomo takrat skupaj primerno obeležili 40 let Lampiončkov.”

Simbol študentskih iger je že desetletja stalnica, namenjena športu in druženju študentov Univerze v Mariboru. S svojo tradicijo so Lampiončki prerasli v edini pravi študentski praznik in v enega največjih dogodkov na prostem v Sloveniji, ki vsakoletno združuje množice mladih. Lampiončki so pomemben del mesta, saj že vrsto let v univerzitetno mesto Maribor privabljajo številne mlade iz vseh regij Slovenije.

Prvi Lampiončki so bili organizirani že leta 1981, kar prireditev uvršča med najbolj tradicionalne na Štajerskem in tudi v Sloveniji.

 

 Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM)
Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM)i
ikona snemalec Lampiončki

Sorodni članki

Back to top button