KulskoŽivljenjski slog

Kaj početi jeseni: ideje za popoln jesenski ‘busketlist’

Čeprav nas vreme še razvaja z indijanskim poletjem, si ne moremo zatiskati oči, da smo že pošteno zakorakali v jesen. In če morda veš kaj početi jeseni, imamo zate nekaj rešitev!

Jesen za mnoge predstavlja najljubši letni čas. Temperature so prijetne, narava nas razvaja s čudovitimi barvami. Z začetkom novega študijskega in šolskega leta je čas, da si znova vzpostavimo rutino in se počasi poslovimo od brezskrbnega poletja. In če se ti zdi, da v jeseni ne bo časa za aktivnosti in dejavnosti, ali pa ti je preprosto zmanjkalo idej, kaj početi, si na pravem mestu! Zate smo pripravili seznam aktivnosti, ki jih preprosto moraš umestiti na svoj bucketlist, da boš to jesen maksimalno užival.

Loti se priprave novih jedi

Bucketlist je kot nalašč za nove izzive! V hladnejših jesenskih dneh se lahko malce zavrtiš po kuhinji in pripraviš jedi, ki se priležejo in polepšajo še kako turoben jesenski dan. V hladnejših dneh so to lahko preproste enolončnice in juhe, v katere lahko daš skoraj vse, kar imaš pri roki. Ne boj se čarati v kuhinji in brez strahu zavrti kuhalnico!

jesen, bucketlist, jesenske dejavnosti in aktinosti
Jesen je lahko idealen čas za preizkušanje novih receptov.

Uživaj v jesenskih vonjih

Sredi mesta se je nekoliko težje naužiti pristne jeseni in jesenskih vonjev. Vendar to še ne pomeni, da svojega študentskega stanovanja ali sobe ne moreš odišaviti z vsemi vonji, ki osmišljajo jesen. Za kvalitetno dišečo jesensko svečo lahko odšteješ nekaj denarja, lahko pa se izdelave lotiš popolnoma sam. In to s sestavinami, ki jih gotovo najdeš doma. Le pobrskaj za kakšnim cimetom, muškatnim oreščkom in pomarančnimi lupinami in si sam ustvari pravljičen vonj po jeseni.

Obišči Oktoberfest

Čeprav je Okrtoberfest priljubljen praznik pri naših severnih sosedih, še bolj pa v Nemčiji, te to naj ne ustavi, da se za vikend s prijatelji podaš na kakšen festival čez mejo. Spoznal boš novo kulturo, nov način žuranja, zagotovo pa ne bo manjkalo tudi dobre hrane in pijače!

Reorganiziraj svojo omaro

Ni nujno, da se na tvojem bucketlistu znajdejo samo dejavnosti, v katerih boš užival in se imel fajn. Včasih si je za cilj dobro postaviti tudi nekaj koristnega in na prehodu v jesenski čas je reorganizacija garderobne omare lahko odlično opravilo. Svojo omaro pripravi na mraz in dež, seveda pa imej v mislih tudi tople dni, ki jih prinaša jesen. Ko ti zjutraj pred predavanji ne bo treba brskati po najglobljih globinah omare, da najdeš najljubši jesenski pulover, si boš hvaležen!

jesen, bucketlist, aktivnosti, dejavnosti
Na svoj jesenski bucketlist lahko umestiš tudi reorganizacijo svoje omare.

Začni z dnevnikom hvaležnosti

Jesenski večeri so zmeraj daljši in lepo si jih je zapolniti s prijetnimi aktivnostmi. In na svoj jesenski bucketlist lahko zagotovo dodaš vodenje dnevnika hvaležnosti. Zakaj si ne bi vsak dan vzel 5 minut časa in se spomnil, za kaj ali za koga si hvaležen? Dnevnik hvaležnosti ti lahko služi tudi kot lepa terapija za težke dni, ko boš nekoliko potrt in se boš ob lepih spominih zagotovo počutil bolje.

Izrezljaj svojo bučo

Kaj je bolj popolnega za jesenski bucketlist kot rezljanje buče? Pri lokalnem kmetu ali na lokalni tržnici boš zagotovo našel pravo in tvoje jesensko ustvarjanje se lahko začne! Držiš se lahko tradicionalnih vzorcev ali pa domišljiji prepustiš, da te pelje povsem svojo pot.

jesen, bucketlist, aktivnosti, dejavnosti
Loti se izrezovanja buče.

DOSTOP.si / RM
Unsplash

Sorodni članki

Back to top button