Zabava

Kako lahko s prijatelji v času samoizolacije igraš igre tudi na daljavo

V času samoizoliranja in obdobju, ko doma preživimo veliko več časa kot sicer, marsikdo pogreša svoje prijatelje in aktivnosti, ki jih običajno počne z njimi. Poleg telefonskih in video klicev pa se lahko družite tudi s pomočjo iger za več igralcev, ki jih na spletu ni malo. Preveri nekaj izmed predlogov, kaj se igrati.

Načinov preživljanja prostega časa je veliko. Druženje s prijatelji običajno vključuje komponenti zabave in športa. Četudi s prijatelji najraje posedimo na špricarju na Štuku ali z njimi odigramo nogomet, zdaj takšno druženje ni možno. Da si skrajšamo čas in druženje na daljavo malce popestrimo, pa se lahko odločimo za igranje različnih iger, ki jih najdemo na spletu. Preveri nekaj predlogov, kaj se lahko igrate tudi na daljavo.

Igre, igre, igre

Na spletu je nešteto iger, ki so prilagojene za več igralcev. Razen klasičnih računalniških iger, ki jih zagotovo že poznaš, je na voljo več iger, ki vključuje sodelovanje celotne ekipe. Tovrstnih iger je veliko, uporabo različnih pa lahko zastonj ali za ceno nekaj evrov (če se vas zbere skupina, je strošek na osebo minimalen) pridobiš s spleta. Eden izmed ponudnikov takšnih iger je Jackbox, ki nudi bogat izbor različnih iger – tudi različne “party packe“.

Preko mobilnih telefonov ali računalnikov se vsak izmed sodelujočih preko spletnega brskalnika poveže z obstoječo igro. Za normalno potekanje igre pa je smiselno vzpostaviti “stream” dogajanja – deljenje zaslona uporabnika. To opravi tisti, ki igro zažene oz. ustvari in tako potek igre spremljajo vsi, ki so prijavljeni. Igre, ki so na voljo, poišči na spletu. Najdeš jih na primer na strani G2A (Drawful 2 je primer ugodne in zabavne igre, kjer se s prijatelji pomerjaš v risanju vnaprej določenih motivov, in del ponudbe prej omenjenih Jackbox iger) .

Samoizolacija, koronavirus, prijatelji, druženje, igre, spletne igre, igranje, druženje na daljavo, splet, flaša resnice, Discord, G2a, socialno distanciranje, never have I ever, Jackbox
Prijatelji so vedno le nekaj klikov stran …

Pri tem se uporablja platforme kot je Discord, preko katerih lahko skupina uporabnikov (zastonj) spremlja “stream” enega izmed prijateljev in s tem sledi poteku igre. Med tem je smiselna tudi zvočna komunikacija, ki jo Discord omogoča. Tako lahko med igranjem klepetaš s prijatelji, kot bi to počeli v živo.

Tudi tokrat ne zatajijo dobre stare klasike

Če vam ni do preizkušanja novih stvari, se lahko seveda držite dobrih starih preverjenih iger. Če se povežete preko videoklica (opcijo za to nudijo Facebook, Skype, Jitsi …), se lahko tudi na daljavo igrate igre, ki jih sicer igramo v živo. Ena izmed takšnih iger je na primer flaša resnice. Za vrtenje steklenice lahko uporabite katerega izmed spletnih simulatorjev ali pa se preprosto odločite, da eden izmed ekipe naredi preprosto shemo z vašimi imeni in steklenico vrti v živo. Prav tako lahko na spletu najdeš ogromno predlogov vprašanj za resnice in izzive.

Samoizolacija, koronavirus, prijatelji, druženje, igre, spletne igre, igranje, druženje na daljavo, splet, flaša resnice, Discord, G2a, socialno distanciranje, never have I ever, Jackbox
Četudi druženje s prijatelji ni takšno, kot smo ga navajeni, lahko uživamo tudi na daljavo.

Na daljavo se lahko igrate tudi igro, pri kateri v najkrajšem možnem času izpišeš ime, žival, rastlino … na isto črko, asociacije, na podlagi prijateljeve zadnje besede lahko oblikujete šaljivo zgodbo …  S spremljavo (ali pa tudi brez) kozarčka in rujne kapljice se lahko igrate Never have I ever, preko spleta poiščete družabne igre za več igralcev in tako dalje. Opcij je ogromno – naj bo socialno distanciranje stvar fizičnega in ne psihičnega udejstvovanja.

 

Sara VOCOVNIK
Pixabay

Sara Vocovnik

Novinarka

Sorodni članki

Back to top button