Šport

Krasnojarsk 2019 – 3. tekmovalni dan

Nekateri po pričakovanjih, drugi želeli več!

Tretji tekmovalni dan na univerzijadi v Krasnojarsku smo največ pričakovali od ženske alpske kombinacije, a se Saši Brezovnik in Katrin Don ni vse izšlo po načrtih. Smučarji tekači so nastopili na 5 oz. 10 km zasledovalni tekmi v prosti tehniki.

Največ je od nastopa pričakovala alpska smučarka Saša Brezovnik, ki je odkrito napovedovala medaljo v kombinaciji. A se je študentki Mednarodne fakultete za družbene in poslovne študije Celje nastop ponesrečil in je tekmo končala na 13. mestu. »Moram reči, da mi 13. mesto ne pomeni veliko, saj če bi bila 20. ali 30. ali pa bi odstopila, je praktično vseeno. Na takšnih tekmovanjih štejejo samo medalje. Morda bi bilo 5. ali 6. mesto boljša spodbuda za naprej, a v Krasnojarsku sta še dve tekmi, ki upam, da ju bom odpeljala bolje,« je po koncu povedala Brezovnikova.

Katrin Don, študentka Fakultete za šport, tekme ni končala. Kriva so bila zadnja vratca v slalomu, ki jih je zgrešila in tako ostala brez uvrstitve. »V spodnjem delu slalomske proge je bila zanimiva kombinacija, kjer sem se zapletla, palico sem dobila med noge in ni bilo rešitve,« pravi Katja, ki si več obeta od prihajajočih tehničnih disciplin.

Tekmovalci v teku na smučeh so se merili na zasledovalni tekmi, v prostem slogu. Tekli so po zaostankih, ki so si jih nabrali na tekmi v klasiki. Najboljše izhodišče je imela Anja Žavbi Kunaver, ki je tekmo končala na 35. mestu. Študentka Fakultete za matematiko in fiziko, Univerze v Ljubljani je po zasledovanju povedala: »S prvim nastopom na univerzijadi sem zelo zadovoljna, saj sem si zadala cilj priti med 40 tekmovalcev, kar mi je z 31. mestom uspelo. Na začetku tekme sem začela prehitro, kar se mi je kasneje nekoliko maščevalo.«

Takoj za Anjo je v cilj pritekla Neža Žerjav, ki z izkupičkom na prvih dveh tekmah univerzijade ni bila zadovoljna. Študentka na Fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo je povedala: »Morda sem od obeh tekem pričakovala nekoliko več, nimam pa povsem jasnih razlogov, zakaj ni bilo tako dobro kot sem pričakovala.«

Na 42. mesto se je zavihtela Nina Klemenčič, ki je v primerjavi s prvo tekmo pridobila eno mesto, a študentka Fakultete za organizacijske vede, Univerze v Mariboru si več obeta od sprinta. »Ravno zadovoljna nisem, a sama več stavim na sredin sprint, ki bo moja glavna tekma,« je ob koncu tretjega tekmovalnega dne povedala Klemenčičeva.

Prvič sta na univerzijadi nastopila tekača v smučarski orientaciji. Študenta Fakultete za šport, Univerze v Ljubljani, Blaž Petrovič in Jošt Lapajne sta tekmovala po najboljših močeh in bila navdušena predvsem nad kakovostjo organizacije tekme in nivojem tekmovanja. Lapajne je sprint končal na 42. mestu, Petrovič je bil mesto za njim.

Na četrtem tekmovalnem dnevu, 5. marec, bo nastopilo pet slovenskih tekmovalcev. Predstavili se bodo Jernej Glavan, Ven Florjančič, Matevž Rupnik ter orientacista Blaž Petrovič in Jošt Lapajne.

 

 DOSTOP.si, SUSA
Srečko FERLEŽ, Zvjezdan MIKI

Sorodni članki

Back to top button