FotoVideoZabava

Lent 2019: Gibonni ogrel od dežja ohlajeno ozračje

Enega izmed zadnjih festivalskih dni je po celodnevni vročini ohladila nevihta. Po mestu je potekala povorka Folkarta, na KMŠ odru so odmevale rime mariborskega Emkeja, na Glavnem odru pa je nastopil Gibonni. Hrvaški glasbenik je postregel z bogatim repertoarjem več kot 20 let dolge kariere

Vse dobro se enkrat konča in tako h koncu počasi prihaja tudi Festival Lent 2019. Četrtkovo soparo je nekoliko umirila popoldanska nevihta, dogajanja pa vreme v glavnem ni zmotilo.

Nadaljuje se Art Kamp, kjer lahko mladi in mladi po srcu pridobivajo znanja iz raznoraznih področij ustvarjanja in se ob tem zabavajo v zelenem ambientu Mestnega parka.

Že tako pestro dogajanje pa je ta dan popestrila mobilna skakalnica Mini Planica, na kateri so se lahko preizkusili najmlajši obiskovalci. Popoldne pa so se malim »bodočim Prevcem« v parku prav zares pridružili bratje Prevc.

Praznovanje tradicije ohranjanja folklore

Na povorko po mestu so se podali udeleženci največjega slovenskega folklornega praznika Folkarta iz Guama, Irske, Severne Makedonije in Ukrajine. Predstavili so pester spekter evropske folklore s pridihom eksotičnega otoka Guam.

Poskrbljeno za lačne trebuščke

Na SladoLentu so svoje specialitete pripravljali Ago Špacapan, Boštjan Lačen ter Ivan Kastelic. Obiskovalci pa so lahko poleg njihovih dobrot pokušali tudi slovenska piva in vina ter jedi iz stalne ponudbe stojnic.

Gibonni, Folkart, Art Kamp, Emkej, dogajanje, glasba, bratje Prevc, SladoLent, Perica Jerković
Težko se je zabavati s praznim želodcem. Za mnoge specialitete so poskrbeli mojstri na SladoLentu.

Za salve smeh tokrat zadolžen Perica Jerković

Dober festivalski dan seveda vključuje tudi primerno dozo smeha. Za to je poskrbel Perica Jerković, ki je obiskovalce na Vetrinjskem dvoru zabaval z monokomedijo Homo Selfiens ali Zgodovina selfi butla. V komediji skozi humor išče odgovor na vprašanje »zakaj selfiji?«.

V času Lenta povsod odmeva zvok glasbe

Kot vse dni festivala je tudi včeraj po ulicah odmeval zvok žive glasbe. V okviru Pozor muzika na cesti so na dveh prizoriščih nastopili Wild Strings Trio, slovaško-francosko-slovenska naveza. Večernemu nastopu je sledil še nastop avstrijske swing skupine Marina & the Kats, ob katerih so pete zasrbele vse poslušalce.

Na Večerovem odru so nastopili argentinsko-italijanska osemčlanska zasedba Surealistas in Pips, Chips & Videoclips, ki prihajajo iz Hrvaške in ustvarjajo že od začetka 90. let.

»Neoš ki..«

Na KMŠ odru je nastopil Emkej, mariborski reper in ustanovitelj Wudisban Records, ki je, kot mu je v navadi, pred oder privabil množico oboževalcev. Emkej je s spremljajočim kitaristom izvedel paleto starejših in novejših hitov. Od klasičnega Neoš ki do novejših hitov Rdeče oči in Avgusta. Premierno je Emkej izvajal tudi včeraj sveže izdano skladbo Airplane Mode.

Gibonni, Folkart, Art Kamp, Emkej, dogajanje, glasba, bratje Prevc, SladoLent, Perica Jerković
Marko Kocjan – Emkej je popolnoma zapolnil prostor pred KMŠ-jevim odrom.

Na Glavnem odru Gibonni

Na Glavnem odru je nastopilo eno izmed bolj odmevnih imen letošnjega Lenta – težko pričakovani Gibonni. Obiskovalcem je predstavil dobre stare hite (Činim pravu stvar, U ljubav vjere nemam) in novejše skladbe. Najnovejši album Familija je namreč ustvaril z legendarnim Oliverjem Dragojevićem.

Gibonni, Folkart, Art Kamp, Emkej, dogajanje, glasba, bratje Prevc, SladoLent, Perica Jerković
Poln Trg Leona Štuklja je prepeval z Gibonnijem.

Današnji, predzadnji dan letošnjega Festivala Lent bo popestren z delavnicami Art Kampa, nastopi Pozor Muzika na cesti. V okviru Otroškega Folkarta se bodo predstavili predstavniki treh držav. Ponovno bo poskrbljeno za dobro hrano na SladoLentu, otroke bo na Vetrinjskem dvoru zabavala Pika Nogavička. Zvečer pa bo na Glavnem odru nastopil Umek, slovenski mojster techna. Ne spreglej ŠOUM-ove akcije, s katero lahko karto dobiš za le 5 evrov.

Za podroben program sledite uradni spletni strani Festivala Lent 2019 in strani na Facebooku.

 

Sara VOCOVNIK
Patrik KOCIPER, Boris OČKERL
ikona snemalecVid JERČIČ

Sara Vocovnik

Novinarka

Sorodni članki

Back to top button