KulskoZabava

Povratek Trivie: nadaljujemo z desetletji

Težko pričakovana pomladna Trivia je končno dočakala svoj trenutek. Prvič letos smo se zbrali na Štuku in se podali na pot skozi zgodovino, kulturo ter zabavo zadnjih nekaj desetletij.

Trivia združuje elemente znanja, tekmovalnosti in druženja. Ni le priložnost za preizkušanje svojih sposobnosti in znanja, ampak tudi odličen način za druženje s prijatelji, o čemer priča množična udeležba. Tokrat smo se ponovno poglobili v desetletja, šlo je torej za nadaljevanje zadnje teme.

Vzdušje med tekmovalci

Kdaj je vprašanje zahtevno? Takrat, ko med množico zavlada (relativna) tišina. Takšnih tenutkov je bilo kar nekaj, kar pomeni, da so organizatorji dobro opravili svoje delo.

Od astronavtov do pop kulture, od znanosti do športa – vprašanja Trivie so nas popeljala skozi številna področja, razkrivajoč presenetljive podrobnosti, a na koncu so udeležence vedno postavila v položaj, ko so morali dobro premisliti (in seveda malo ugibati).

Trivia, Štuk
Množična udeležba priča o priljubljenosti tega dogodka.

Pot skozi desetletja

Vprašanja šestih sklopov so se nanašala na zgodovinska bolj ali manj znana dejstva iz posameznih desetletij.

Začeli so s polno paro. Ekipam je bil takoj na začetku postavljen zajeten izziv. Imenovati so morali dve neodvisni državi v Afriki med kolonialnim obdobjem. Si vedel, da sta to Etiopija in Nigerija? Eno od vprašanj je iskalo ime znanega animiranega lika iz risank Walt Disney. Večina tekmovalcev je bila navdušena nad tem vprašanjem.

V sklopu iz obdobja med letoma 1970 in 1980 se je eno vprašanje nanašalo na prejemnika Nobelove nagrade za ekonomijo iz leta 1970. “Tukaj pa EPF-ovci pridete na svoj račun,” se je pošalil voditelj.

Trivia, Štuk
Voditelj je s svojim humorjem prispeval k dobremu vzdušju.

Raznolike tematike in zabavna vprašanja

Vključena so bila razna področja, tako da so lahko vsi tekmovalci izkazali nekaj znanja. Nekatera vprašanja so se na primer dotikala znanstvene fantastike, filmske industrije, tehnologije, družbenih omrežij, pop kulture … Oboževalci serije Friends (Prijatelji) so bili zagotovo zadovoljni, saj so imeli možnost svoje znanje izkazati kar pri dveh vprašanjih. Eno vprašanje je iskalo naslov serije, katerega so po imenih igralcev zagotovo hitro prepoznali. Naslednje vprašanje pa je bilo nekoliko težje, saj je voditelj povedal naslov zadnje epizode, tj. The Last One, udeleženci pa so morali ugotoviti, da gre za serijo Friends. A bi na to znal pravilno odgovoriti? Pravi oboževalci serije so resnično dobili priložnost, da zasijejo.

Ampak bistvo Trivie seveda niso (le) pravilni odgvori – gre za ekipni duh in zabavo, kar se je pokazalo predvsem na koncu, ko so organizatorji zmagovalne ekipe okronali z zasluženimi nazivi.

Težko pričakovani zmagovalci Trivie

Tokrat je potekala velika bitka za 2. mesto med Balkončkom, Mesnimi tortilijami s fižolom in Rahleci. Kdo je bil v tem boju najboljši? Tretje mesto so si prislužile Mesne tortilije s fižolom. Za najboljšo v tem krajšem sklopu vprašanj pa se je izkazala ekipa Balkonček oz. Balkonek, kot jih je poimenoval voditelj, saj nihče ni bil prepričan, kako se ekipa sploh imenuje. “Recimo, da ste pravi,” je z nasmehom na obrazu presodil voditelj.

Zmagovalno 1. mesto Trivie si je s svojim znanjem prislužila ekipa To še spijemo pa gremo. “Vi vedno še to spijete, a?” je voditelj v šali vprašal, saj je ta ekipa že domača na Štukovem terenu.

Trivia, Štuk, zmagovalci
Skupina To še spijemo pa gremo se je tokrat izkazala za najboljšo.

Če torej razmišljaš, da bi se prihodnjič pridružil Trivia večeru, ne oklevaj. Ne glede na to, ali si ljubitelj zgodovine, filmski navdušenec, športni fanatik ali pa preprosto iščeš odličen način za preživljanje večera s prijatelji, Trivia ponuja nekaj za vsakogar.

Rebeka KRASNIĆ
Marcel VRBNJAK

Rebeka Krasnić

Novinarka

Sorodni članki

Back to top button