Šport

Nova sezona lige NBA se bo najverjetneje pričela že 22. decembra

Lastniki ekip v severnoameriški košarkarski ligi NBA, kjer blestita tudi Slovenca Goran Dragić in Luka Dončić, ter sindikat igralcev se bodo zbrali na več samostojnih sestankih. Po opravljenih pogovorih se pričakuje dogovor, da se bo nova sezona 2020/21 začela že 22. decembra, poročajo ameriški mediji.

Združenje košarkarjev in vodstvo lige naj bi se dogovorila za sezono z 72 tekmami na klub, poročata ESPN in The Athletic. Uradno naj bi igralci o tem glasovali v četrtek zvečer ali petek.

Liga NBA si po pisanju medijev želi novo sezono začeti pred božičem. S tem želi obdržati tradicionalne tekme v času novoletnih praznikov. Končnico in boj za prvaka pa bi končali do poletnih olimpijskih iger v Tokiu sredi julija. Takšen urnik ligi prinese od 500 milijonov do milijarde dolarjev denarne utehe.

Tudi televizijske postaje in oglaševalci si želijo tekme za praznike ter bi se radi izognili tekmam v času olimpijskih iger.

Igralce v naslednjih dveh sezonah čaka za 18 odstotkov manjši zaslužek. Pri tem se bodo držali omejitve plač oziroma tako imenovanega salary capa, da se klubi izognejo izgubi. NBA liga pa bo tako in tako izgubila veliko denarja zaradi tekem brez gledalcev zaradi covida-19.

Igralci lige NBA niso bili pripravljeni začeti tako kmalu po oktobrskem finalu lige NBA, v katerem so v karantenskem mehurčku v Orlandu naslov osvojili Los Angeles Lakers po zmagi nad Dragićevo ekipo Miami Heat. Košarkarji so si prizadevali za januarski start nove sezone, četudi bi to pomenilo manj denarja in manj tekem.

Liga namerava sezono začeti brez gledalcev v dvoranah, saj omejitve glede varnosti zaradi novega koronavirusa prepovedujejo večja javna zbiranja v zaprtih prostorih.

 

 STA
Pixabay

Sorodni članki

Back to top button