Novice

Od danes lahko brezstično nakupujemo brez številke PIN do 50 eur

Zgornja meja limita za enkratno plačilo z brezstičnimi karticami Maestro, Mastercard in Visa, za katerega ni potreben vnos številke PIN, se dviguje s 25 evrov na 50 evrov. Na vseh POS-terminalih bo zaživela predvidoma do sredine meseca, saj je to povezano s časovnico nadgradnje posameznega terminala.

Od junija naprej bo vnos številke PIN potreben za potrjevanje brezstičnih plačil nad 50 evrov. Izjemoma jo bo treba vpisati za brezstična plačila pod 50 evrov, kadar bo takšna zahteva posameznega POS-terminala, so sporočili iz Združenja bank Slovenije.

Kot so pojasnili, so namreč nekatere banke in hranilnice zaradi zagotavljanja dodatne varnosti postavile skupni limit za izvajanje brezstičnih transakcij brez vnosa PIN-številke. Ta je pri posamezni banki določen kot seštevek zneskov zaporednih brezstičnih plačil, ki so bila izvedena brez vnosa številke PIN.

“Ko boste dosegli skupni znesek predhodnih zaporednih brezstičnih plačil brez vnosa PIN-številke, ki je pri vaši banki ali hranilnici določen kot limit, boste morali v nadaljevanju tudi pri plačilu zneska pod 50 evrov na prodajnih mestih na POS-terminalu vpisati PIN-številko vaše kartice,” so ponazorili.

STA
Arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button