Kronika

Izginil ogromen lesen kip penisa, policija ne ve ali gre za kaznivo dejanje

V Alpah na jugu Nemčije je minuli konec tedna brez sledu izginil dva metra visok lesen kip penisa. Čudežno izginotje nenavadne skulpture preiskuje nemška policija, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Falusni kip je vrsto let pokončno stal na 1738 metrov visoki gori Grünten v bližini kraja Rettenberg na jugu Bavarske. V ponedeljek je tam ostal le štrcelj in lesen podstavek.

“Nekdo ga je moral odžagati v nočni akciji,” je dejala oskrbnica bližnje koče za časnik Allgäuer Zeitung.

Leseni penis je tako izginil skoraj tako, kot se je znašel na gori. Pred leti ga je namreč nekdo prinesel, še danes pa ni znano, kdo je to bil in zakaj ga je prinesel na vrh. Kip je v zadnjih letih postal priljubljena izletniška točka, na Googlovih zemljevidih pa je označen kot kulturni spomenik.

Predstavnik policije Holger Stabik je pojasnil, da so uvedli preiskavo, vendar je policija pred uganko, saj zaenkrat ni jasno, ali sploh gre za kaznivo dejanje. Lastnik kipa namreč ni znan, torej ni oškodovancev. Obstaja tudi možnost, da je dvometrski penis s seboj v dolino odnesel pravi lastnik. Stabik je kljub temu poudaril, da bodo preučili vsak namig in dokaz, čeprav za zdaj nimajo še nič oprijemljivega.

Leseni penisi v Sloveniji že vsaj od 2013

Dee Lee Doo, tako se imenujejo slovenski leseni dildi, ki so leta 2013 na Indiegogo zbirali zagonska sredstva. Za tem zagonskim projektom stoji Iris Trstenjak in ob začetku njene kampanje smo z njo naredili prijeten intervju.

 

 STA
Computer photo created by jcomp – www.freepik.com
ikona snemalec DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button