Kronika

Umrl legendarni indijski seksolog Mahinder Watsa

Umrl je znani indijski porodničar in ginekolog Mahinder Watsa, ki je v državi postal slaven s svojo kolumno v Mumbai Mirrorju z nasveti o spolnosti.

V državi, kjer je spolnost še vedno precej tabuizirana tema, je odgovoril na tisoče zaskrbljenim Indijcem in jim svetoval na duhovit in jasen način. Star je bil 96 let, poroča britanski BBC.

Svetovati je v časniku začel pozno, šele pri svojih 80 letih. Medtem ko je prvič začel odgovarjati na vprašanja bralcev še v 60. letih prejšnjega stoletja. Predvsem po zaslugi kolumn v Mumbai Mirrorju pa so njegovi nasveti postali pravcata institucija. Bil je eden redkih, ki se je posvetil spolni vzgoji mladih.

Pritegnil pa ni le pozornost tistih, ki so želeli izvedeti več o seksu, ampak tudi “cenzorjev”, saj je indijska družba glede razprav o spolnosti v javnosti še vedno precej zadržana.

“Dokler nismo začeli pisati te kolumne, so indijski mediji le redko – če sploh – uporabljali besede penis ali vagina,” je za BBC pojasnjevala odgovorna urednica Mumbai Mirrorja, Meenal Baghel. Takoj so se na njih vsule obtožbe, da pišejo obscenosti, deležni so bili tožb in kopice sovražne pošte. Vendar pa so dobrobiti teh nasvetov vsekakor odtehtali težave, ki jih je bil časopis deležen zaradi tega, je pojasnila.

Samo v Mumbai Mirrorju je doktor Watsa odgovoril na okoli 20.000 pisem bralcev. V karieri svetovalca glede spolnosti pa naj bi jih obdelal še najmanj enkrat toliko. V to statistiko pa niti ne štejejo tistih, ki se jim je posvetil bolj intimno, je za BBC še pojasnila Baghelova.

 

 STA
 YouTube

Sorodni članki

Back to top button