GlasbaNoviceZabava

Joker Out po dramatičnem čakanju rezultatov v finale Pesmi Evrovizije

Po zelo opazni garaški kampanji v zadnjih mesecih in odlični izvedbi pesmi 'Carpe Diem' je skupina Joker Out Sloveniji po nekaj letih suše spet priborila nastop v sobotnem finalu izbora Pesem Evrovizije 2023 v Liverpoolu. Voditeljica je Slovenijo v finale poklicala kot zadnjo, zato je bilo čakanje na rezultate kar precej dramatično.

Potem ko so obredli pol Evrope, opravili čez 300 intervjujev in medijskih gostovanj, kar nekaj zelo odmevnih tudi z največjimi svetovnimi mediji, več kot potrojili svojo bazo sledilcev na družabnih omrežjih in glasbenih platformah ter jo tudi zelo internacionalizirali, so Joker Out s svojo in ekipo RTV Slovenija zadnjih 10 dni pili podrobnosti za nastop na največjem svetovnem glasbenem festivalu.

Od začetka kampanje sredi marca do sinoči so prehodili dolgo pot. Na stavnica so se, takoj ko so evrovizijski mnenjski voditelji začeli spoznavati njihovo kvaliteto in šarm, hitro odlepili z dna in se utrdili v zlati sredini. Včeraj pa so na oder Liverpoolske arene stopili z 90% možnosti za preboj, s tem da je bilo prvih 5 izvajalcev v statistični napaki. Kako točno so se odrezali, bo znano po finalu – so pa dosegli svoj osnovni cilj in si izborili možnost za še en nastop v finalu.

Skupino Joker Out ob vseh pomembnih aktivnostih spremlja tudi njihov hišni vizualni guru Mark Pirc. Z bendom ustvarja serijo ‘Joker Out – Carpe Diem’. Nova epizoda je na ogled vsak ponedeljek.

Kaj o nastopu pravijo Joker Our?

“Zelo smo zadovoljni z izvedbo nastopa in ko smo sedli v ‘green room’ smo si rekli, da se ne obremenjujmo s tem, kaj se bo zgodilo, ker smo naredili vse, kar smo lahko. S tem nastopom smo lahko zadovoljni mi, naši oboževalci in cela Slovenija. Če nas ne bi poklicali v finale, bi bili žalostni, a ponosni na to, kako smo vse skupaj izvedli. No, na srečo so nas poklicali … pa čeprav šele kot zadnje. Verjetno se bomo šele jutri zavedli kaj se je sploh zgodilo,” so o prvih občutkih povedali fantje iz Joker Out.

“Nocoj se bomo malo poveselili, prav zelo ne, ker nas čakata še dva naporna dneva. A zaenkrat nam gre vse po načrtih. Prišli smo v finale, žreb nam je naklonil nastop v drugi polovici, kar smo si želeli. Nastop stoji, zdaj ga moramo le še nekajkrat izvesti popolno in upati, da val, ki smo ga ujeli še ne bo upadel,” pa razkrivajo svoje načrte o sobotnem finalu.

V finale so se že v torkovem polfinalu uvrstili predstavniki predstavniki Hrvaške, Moldavije, Švice, Finske, Češke, Izraela, Portugalske, Švedske, Srbije in Norveške. Včeraj pa so se jim poleg Slovenije pridružili še Albanija, Ciper, Estonija, Belgija, Avstrija, Litva, Poljska, Avstralija in Armenija. V finalu bo nastopilo še velikih pet: Španija, Nemčija, Združeno kraljestvo, Italija in Francija ter lanska zmagovalka Ukrajina.

Finale tekmovanja Pesem Evrovizije 2023 si boste lahko ogledali na programu TV Slovenija 1 v soboto, 13. maja z ogrevanjem ob 20h in prenosom iz Liverpoola ob 21h.

(Mimogrede, to je tudi datum 7. obletnice skupine Joker Out.)

TrickyDisco! PiArt
arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button