Šport

Otro – nova nogometna platforma

Na spletu zaživela nova oblika komunikacije v nogometu.

Na spletu je zaživela nova nogometna platforma Otro, ki omogoča vpogled v življenje 17 svetovnih nogometnih zvezdnikov, tudi Lionella Messija, Neymarja ali pa Jeroma Boatenga.

Ustanovitelji Otra izpostavljajo, da bo njihova platforma omogočila zvezdnikom, da so v stiku z navijači in jim svoje življenjske zgodbe povedo na svoj, sebi lasten način in sami lahko izbirajo tematike, ki jih želijo izpostaviti.

Gre za nevsakdanje zgodbe, ki jih tradicionalne televizije ne snemajo. Med drugim Messi in Neymar z žogami ciljata drone, ki lebdijo v zraki, Boateng denimo razlaga, kateri od nogometašev Bayerna ima najslabši glasbeni okus, sam pravi, da je to Thomas Müller, David Beckhem pa razpravlja o ozadju življenja zvezdnika.

Medijski strokovnjaki novo spletno platformo ocenjujejo kot novo obliko komunikacije v nogometu, kjer so se zvezdniki nekako umaknili tradicionalni televiziji.

Gre torej za informacije, ki jih nogometaši želijo deliti s svojimi navijači. Otro ne bo zamenjal klasične televizijske zgodbe, vsekakor pa gre za nov korak v razvoju nogometa, kjer so večji klubi že pred časom ustanovili tudi številne klubske televizijske programe, s katerimi so dopolnili poročanje klasičnih medijev.

Nogometaši naj bi z Otrom dobili tudi novo priložnost, da se sami uveljavijo med navijači in so s tem manj odvisno od kluba, uspeh pa je odvisen od tega, kakšne zgodbe bodo predstavili in ali jih znajo narediti zanimive, trendovske in napete. Prav te manjše zasebne zgodbe naj bi v tem trenutku zahteval trg.

 

https://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGkrog STA
https://i0.wp.com/www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPG?w=780splet (vir)

Sorodni članki

Back to top button