Šport

Planica: Slovenci v lov za rezervami in prvi del boja za kolajne

S prvima dvema od štirih serij se bo danes, petek - 11. 12., začel boj za kolajne na posamični tekmi smučarskih skakalcev na svetovnem prvenstvu v poletih v Planici. Na tekmi bodo nastopili štirje slovenski orli, ki bodo skušali v primerjavi s četrtkovimi predstavami poiskati rezerve, ki so jih omenjali po prvih poletih na letalnici bratov Gorišek.

Na tekmo so se uvrstili vsi štirje Slovenci, ki so nastopili v kvalifikacijah. Že v njih mesta ni bilo za Petra Prevca in Žigo Jelarja. Nista se dovolj izkazala, da bi ju glavni trener Gorazd Bertoncelj uvrstil med četverico.

Bor Pavlovčič je bil presenetljivo najboljši slovenski letalec v četrtek, zasedel je 11. mesto. Timi Zajc je bil 14., Anže Lanišek 16., Domen Prevc pa 21.

Po koncu prvega dne so vsi v en glas poudarjali, da imajo še veliko rezerv v svojih skokih. To jim daje samozavest pred prvima tekmovalnima serijama na posamični tekmi.

Ta se bo pod umetno razsvetljavo, ki v Planici beleži prvenec, začela ob 16. uri. V soboto bosta nato na sporedu še dve seriji, prav tako ob 16. uri. V nedeljo bo na sporedu še ekipna tekma.

Med favoriti Slovenci za posamično tekmo niso. Tu so v prvi vrsti močni Norvežani na čelu s trikratnim zaporednim zmagovalcem tekem za svetovni pokal Halvorjem Egnerjem Granerudom, pa Nemci z najboljšim iz kvalifikacij Markusom Eisenbichlerjem ter Avstrijci z močnim Michaelom Hayböckom. Odpisati ni moč niti Poljakov.

Zaradi ukrepov v boju proti novemu koronavirusu planiško SP v poletih poteka brez navzočnosti gledalcev.

 

 STA
arhiv Matej LOZAR

Sorodni članki

Back to top button