Potovanje

Po ljubljanskem letališču odmevali francoski šansoni

Po ljubljanskem letališču so odmevali francoski šansoni. Vsi potniki, ki so prileteli iz Pariza, ali pa so se tja odpravljali, so bili deležni tudi sladkega presenečenja – posladkali so se lahko z makroni, prestižno francosko sladico.

Francozi 14. julija praznujejo svoj največji praznik. Spominjajo se padca Bastilje, zloglasnega zapora, ki je leta 1789 sprožil francosko revolucijo. 14. julij je v Franciji tako simbol svobode in demokracije. V Parizu in po celotni Franciji so na ta dan potekala številna praznovanja. Praznik pa so simbolično obeležili tudi na ljubljanskem letališču. Pariz se namreč uvršča med pet najbolj priljubljenih destinacij ljubljanskega letališča, kamor potniki letijo z letalskim prevoznikom Air France.

Melodije francoskih šansonov in makroni v francoskih barvah

Pariz, Air France, makroni,
Air France je svojim potnikom pripravil sladko presenečenje.

Air France, ki letos novembra praznuje tudi 15 let, odkar s svojimi leti povezuje Ljubljano in Pariz, je potnike na Letališču Ljubljana prijetno presenetil. Med čakanjem na let so lahko uživali v prijetnih ritmih francoskih šansonov. Goste sta v živo razvajala odlična glasbenika Lara Jankovič in Marko Brdnik. Z makroni v francoskih barvah pa so poskrbeli za še eno prijetno presenečenje. Presenečenja so se razveselili vsi potniki, preden so se vkrcali na letalo za Pariz, kot tudi tisti, ki so iz Pariza prileteli v Ljubljano.

S 27. oktobrom pa bo Air France povezavo s Parizom še okrepil, saj bo tja iz Ljubljane letel kar dvakrat na dan (razen ob sobotah). Pariz bo tako za potnike še bolj dosegljiv kot ena najbolj obiskanih turističnih destinacij na svetu, za mnoge pa tudi kot prestopna točka za potovanja širom sveta.

 

 PK / IPPR
 PK / IPPR

Sorodni članki

Back to top button