Tehnologija

S predvajanjem je začel tudi Apple TV+

Ameriški Apple je s pričetkom novembra zagnal svojo storitev Apple TV+, prek katere ponuja pretočne video vsebine na zahtevo.

Konkurenca ponudnikov pretočnih vsebin, ki so uveljavljene televizijske programe postavili pred velik izziv, je tako postala še močnejša. Apple pri pridobivanju naročnikov stavi na 1,4 milijarde obstoječih uporabnikov njegovih naprav, zato je Apple TV+ na voljo v več kot sto državah.

Apple TV+ je v Sloveniji na voljo za 4,99 evra mesečno.

V ZDA je cena 4,99 dolarja na mesec, drugod je odvisna od posamezne države. V Sloveniji znaša 4,99 evra mesečno.

Po nekaterih ocenah so pri tehnološkem velikanu za ustvarjanje vsebin namenili okoli šest milijard dolarjev (5,31 milijarde evrov). Obljubljajo “vrsto močnih in navdihujočih izvirnih serij, filmov in dokumentarnih vsebin”.

Apple želi s svojo storitvijo TV+ ustvariti ključno platformo za distribucijo pretočnih vsebin. Uporabnikom Apple naprav naj bi zagotavljal tudi posebne ugodnosti.

Konkurenca je na tem področju sicer že precej močna. Poleg že dobro uveljavljenega Netflixa je med pomembnimi ponudniki tudi Amazon, na trg pa vstopa še Disney. Ponudniki se med drugim za privabljanje gledalcev zanašajo na zvezdniške igralske zasedbe ter popolnoma prosto izbiro vsebine in termina njenega ogleda. Slednjega običajni televizijski programi ne omogočajo.

 

 STA
 Apple

Sorodni članki

Back to top button