Tehnologija

Samsung predstavil SmartThings Find, nov način za iskanje Galaxy naprav

SmartThings Find, ki je del SmartThings aplikacije, vam pomaga hitro najti povezane Galaxy naprave s pomočjo BLE in UWB tehnologij.

Samsung Electronics je predstavil SmartThings Find, novo storitev, ki vam pomaga hitro in enostavno najti vaše Galaxy naprave. Storitev bo na voljo na vseh Samsung napravah z Android 8 operacijskim sistemom ali novejšim. SmartThings Find uporablja BLE in UWB tehnologiji. Tako uporabnikom pomaga najti izbrane Galaxy pametne telefone, tablične računalnike, pametne ure in brezžične slušalke.

“Z uporabo SmartThings Find storitve, ki temelji na najnovejših BLE in UWB tehnologijah, bo življenje manj stresno,” je povedal Jaeyeon Jung, podpredsednik in vodja skupine SmartThings v delu za mobilne komunikacije pri Samsung Electronics. “SmartThings Find je preprosta intuitivna rešitev, ki vam bo pomagala enostavno najti vaše Galaxy naprave. Vključuje tudi zmogljivosti razširjene resničnosti, ki vas v povezavi z zemljevidi in zvoki vodijo do vaših naprav. To je le en primer novih mobilnih izkušenj, ki jih bo UWB tehnologija prinesla uporabnikom po vsem svetu.

Preprosto poiščite več svojih naprav

Po zaključku hitrega postopka registracije lahko uporabniki SmartThings storitve zlahka najdejo svoje Galaxy naprave. Vse od pametnih telefonov, tabličnih računalnikov in pametnih ur do posameznih brezžičnih slušalk. Ne glede na to, ali vam je Galaxy Note20 Ultra pametni telefon padel za kavč ali se enostavne ne spomnite, kam ste odložili Galaxy Buds Live brezžične slušalke, SmartThings Find storitev vam bo pomagala najti vaše Galaxy naprave.

Brez omrežja ne pomeni brez povezave

S SmartThings Find storitvijo lahko preprosto najdete pogrešano napravo, tudi če je ta brez povezave. Uporabniki SmartThings storitve se lahko odločijo za varno uporabo Galaxy pametnega telefona ali tabličnega računalnika za pomoč drugim uporabnikom pri iskanju izgubljenih naprav. Ko je naprava 30 minut brez povezave, ustvari BLE signal, ki ga prejmejo druge naprave v bližini. Če s SmartThings Find napravo prijavite kot izgubljeno, lahko kateri koli bližnji Galaxy pametni telefon ali tablični računalnik opozori Samsung strežnik na njegovo lokacijo, Samsung bo pa obvestil vas. Vsi uporabniški podatki v SmartThings Find storitvi so šifrirani in varno zaščiteni. Lokacija naprave ni razkrita nikomur, razen njenemu lastniku.

Poiščite svojo Galaxy napravo hitreje z natančnejšimi navodili

Iskanje naprave je še lažje z vgrajenimi zemljevidi in možnostjo zvonjenja izgubljene naprave. Če izgubite napravo, preprosto odprite SmartThings Find storitev na pametnem telefonu ali tabličnem računalniku in izberite napravo, ki jo želite najti. Na zemljevidu se vam bo prikazala natančna lokacija vaše naprave. Ko boste dovolj blizu naprave, lahko izberete možnost zvonjenja ali za iskanje uporabite razširjeno resničnost, ki prikazuje barvne grafike, ki se večajo, ko se bližate napravi.

Dostopnost

Za pametne telefone in tablične računalnike s Android 8 ali novejšim operacijskim sistemom je na voljo nova posodobitev za SmartThings aplikacijo. Po posodobitvi lahko uporabniki dostopajo do SmartThings Find storitve, tako da se dotaknejo pasice na dnu začetnega zaslona v SmartThings aplikaciji. Samsung bo v začetku prihodnjega leta iskanje dodatno razširil še s sledilnimi oznakami, ki bodo uporabnikom omogočale iskanje tudi drugih naprav.

 

 IH / Grayling Slovenija
Samsung newsroom
ikona snemalec 삼성전자 뉴스룸 [Samsung Newsroom]

Sorodni članki

Back to top button