Priložnosti

Sodeluj na EU Future Talks II in raziskuj izzive mladih

Bi se rad/-a skupaj z ostalimi mladimi iz celotne EU, Avstrijskimi raziskovalci in mladinskimi delavci pogovoril/-a o največjih izzivih s katerimi se soočamo mladi v EU? Bi rad/-a pripravil/-a konkretne rešitve za te izzive in z njimi soočil/-a evropske poslance iz vseh političnih strank? Potem te vabimo, da se pridružiš MSS-jevi ekipi v Salzburgu med 9 in 13. oktobrom 2023.

Mladinski svet Slovenije išče pet udeležencev starih med 18 in 30 let, ki bi se med 9. in 13. oktobrom 2023 udeležili konference EU Future Talks II, ki jo organizira Dežela Salzburg skupaj z mladinsko organizacijo Akzente Salzburg-Initativen fur junge Leute! Udeležba na konferenci je financirana preko Erasmus+, pri čemer se udeležencem povrnejo stroški prevoza, udeleženci pa imajo tudi zagotovljeno prenočišče in prehrano.

Udeleženci bodo razdeljeni v različne skupine na podlagi njihovih preferenc, kjer bodo skupaj z ostalimi mladimi iz vseh držav članic EU poiskali skupne rešitve za nekaj najbolj perečih tem, s katerimi se trenutno soočajo mladi v EU. V drugem delu dogodka bodo te predloge predstavili evropskim poslancem iz vseh političnih strank v obliki soočenja mladih z odločevalci. Drugi del dogodka bo tudi medijsko posnet in predvajan na uradni strani Dežele Salzburg.

Izbranim kandidatom bo posredovan tudi infopack, ki ga bodo dobili v začetku septembra. Rok za prijavo je 1. september 2023.

Za prijavo in več informacij na EU Future Talks II se obrni na Mladinski svet Slovenije.

Mlad.si
Arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button