IzobraževanjeZdravje

UM potrdila, da bo študij potekal v živo na fakultetah

Na 34. redni seji Senata Univerze v Mariboru so senatorji sprejeli ukrepe, ki omogočajo nemoteno izvajanje študija v 2022/23 v prostorih fakultet.

Univerza v Mariboru za študijsko leto 2022/23 načrtuje, da bo študij potekal v živo ob upoštevanju vseh smernic NIJZ. To pomeni izvedbo študijskih programov v prostorih fakultet UM.

V kolikor to zaradi smernic NIJZ in (morebitnih) odlokov Vlade RS ne bo mogoče, je v (izjemnih) utemeljenih primerih načrtovana tudi možnost izvedbe na daljavo oz. hibridna izvedba pedagoškega procesa.

V primeru takih okoliščin, da se mora študij začasno preseliti v virtualne prostore, so za izvedbo študija na daljavo zadolžene posamezne fakultete.

Kakšna so trenutna priporočila NIJZ?

V epidemiološki situaciji, v kateri se nahajamo trenutno, NIJZ priporoča, da si profesorji in študenti redno razkužujejo in umivajo roke z milom, da so predavalnice ustrezno prezračujejo in da so smernice in higienska pripročila postavljeni na vidnem mestu. V tej fazi še ne priporočajo nošenje mask, svetujejo pa samotestiranje v domačem okolju za vse, ki so bili v stiku z okuženo osebo.

Smernice priporočajo tudi samozaščitno vedenje, kar pomeni, da ravnamo odgovorno in bolni ne prihajamo na faks. To vključuje osebe, ki imajo povišano telesno temperaturo, zamašen nos/nahod, kihajo, kašljajo, težko dihajo, bruhajo ali imajo drisko, glavobol, bolečine v mišicah, slabost, drugače vonjajo ali okušajo, so neobičajno utrujeni ali imajo vnetje očesnih veznic tako v blagi kot v težji obliki.

Uredništvo DOSTOP.si, UM
Arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button