DeloIzobraževanje

V 2022/23 pripravniška mesta v vzgoji in izobraževanju s polnim delovnikom

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport bo za šolsko leto 2022/23 po desetih letih ponovno razpisalo klasična pripravniška mesta s sklenjenim delovnim razmerjem na področju vzgoje in izobraževanja. Razpis bo objavljen v uradnem listu in na spletnih straneh ministrstva predvidoma v petek, so danes sporočili z ministrstva.

Predvideni rok za prijavo na razpis bo 27. junij, kasnejša prijava bi bila mogoča le v primeru nezapolnjenih pripravniških mest, vendar najkasneje do 15. septembra, je zapisano na spletni strani ministrstva.

Ministrstvo bo razpisalo pripravniška mesta v treh sklopih. Razpisanih bo 50 pripravniških mest za opravljanje vzgojno-izobraževalnega dela vzgojitelja predšolskih otrok – pomočnika vzgojitelja (sklop A), 30 mest za dela vzgojitelja predšolskih otrok ali svetovalnega delavca v vrtcih oz. šolah in zavodih za vzgojo in izobraževanje otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami (sklop B) ter 170 mest za opravljanje vzgojno-izobraževalnega dela učitelja, vzgojitelja, svetovalnega delavca ali knjižničarja (sklop C).

Z izbranimi kandidati bodo vzgojno-izobraževalni zavodi, na podlagi sklepa o izbiri in razporeditvi, sklenili pogodbe o opravljanju pripravništva za pripravniška mesta.

Pogodbe se bodo sklenile najkasneje do 30. septembra, z začetkom opravljanja pripravništva s sklenjenim delovnim razmerjem 1. oktobra, s polnim delovnim časom, za sklop A za šest mesecev in za sklopa B in C za 10 mesecev.

STA
Pexels

Sorodni članki

Back to top button