Kultura

V kina prihaja akcijska shrljivka Rešilec, preprost rop, ki gre narobe

Ta teden bomo priča enemu največjih pregonov po losangeleških ulicah v zgodovini, saj na velika platna prihaja najnovejši film režiserja Michaela Baya z naslovom Rešilec. Akcijska srhljivka razkriva zgodbo dveh bratov, ki po bančnem ropu skupaj z reševalko v reševalnem vozilu bežita po losangeleških ulicah pred policisti.

V glavnih vlogah bratov in reševalke zaigrajo Jake Gyllenhaal, Yahya Abdul-Mateen II in Eiza González. Na režiserski stolček filma Rešilec je sedel Michael Bay, ki sodeluje tudi kot producent. Scenarij, ki temelji po izvirni zgodbi in scenariju za danski triler Ambulancen iz leta 2005, je napisal Chris Fedak.Po svetovnih premierah v Parizu, Londonu, Berlinu in Madridu bo premierna projekcija vratolomnega trilerja tudi pri nas, in sicer v sredo, 30. marca v ljubljanskem Koloseju.

Srhljivka Rešilec na redni spored v kinematografe prihaja 31. marca 2022. 

Odlikovani veteran Will Sharp obupano želi priti do denarja, da bi lahko poplačal visoke račune za zdravljenje svoje žene in za pomoč prosi osebo, za katero ve, da ne bi smel – svojega posvojenega brata Dannyja. Karizmatični karierni kriminalec Danny mu namesto tega ponudi največji bančni rop v zgodovini Los Angelesa – in to kar 32 milijonov dolarjev. Ker je življenje njegove žene ogroženo, Will ponudbe ne more zavrniti. 

Ko pa se njun pobeg popolnoma izjalovi, obupana brata ugrabita reševalno vozilo, v katerem sta ranjeni policaj, ki mu življenje visi na nitki in izkušena reševalka Cam ThompsonV izjemno hitrem zasledovanju, ki mu ni videti konca, se morata Will in Danny po celotnem mestu izogibati številnim organom pregona, pri tem ohranjati talca pri življenju in skušati ne ubiti drug drugega. Hkrati pa izvesti enega najbolj norih pobegov, kar so jih do sedaj videli v Los Angelesu.

 Karantanija Cinemas
 Karantanija Cinemas

Uredništvo DOSTOP.si

Uredništvo portala DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button