Priložnosti

Young Associates Programme za dodiplomske študente, ki jih zanima delo v Parizu

Program Young Associates Programme - YAP diplomantom in dodiplomskim študentom ponuja  priložnost za pridobivanje strokovnih izkušenj in mentorstva na ključnih delovnih področjih OECD. 

The Young Associates Programme (YAP) išče posameznike z vizijo, da bodo po končani nalogi nadaljevali študij na konkurenčnih podiplomskih programih. Gre za dvoletni program, ki naslavlja dodiplomske študente, ki si želijo izkušenj v svetu multilateralnega oblikovanja politik, raziskav in analiz.

Izbrani kandidati bodo imeli priložnost tesno sodelovati z analitiki in ekonomisti, ki se ukvarjajo z nekaterimi najbolj perečimi svetovnimi družbenimi in gospodarskimi izzivi. Poleg tega bodo deležni mentorstva višjih vodstvenih delavcev, ki bodo usmerjali njihov poklicni razvoj v času trajanja programa.

Kakšni so pogoji za prijavo?

  • Diplomirati moraš med januarjem 2023 in septembrom 2024 na področju, ki je povezano s prijavo na YAP (prijave kandidatov, ki so že pridobili ali so v procesu pridobivanja magisterija oz. doktorat, ne bodo upošetvane),
  • biti moraš državljan ene od držav članic OECD,
  • tvoje povprečje mora biti vsaj 3.0/4.0 (kako preračunaš svoje povprečje, preveri z GPA lestvico),
  • biti pripravljen na delo v ekipi,
  • tekoče govoriti enega izmed OECD uradnih jezikov (angleščina ali francoščina) in biti pripravljen na učenje drugega,
  • biti pripravljen na delo kot Young Associate na izbranem področju in nadaljevanje študija na tem področju.

Kako se prijaviš in kaj še pridobiš?

Kot YAP boš prejel tudi mesečno plačo v višini 3700 eur bruto in regres za odpravnino (namesto pokojninskega prispevka) v višini približno 23.000 eur na podlagi 24-mesečne zaposlitve.

Prijaviš se lahko do 21. decembra 2023 do 23:59, prve informacije o selekciji pa boš pridobil že v prvi polovici januarja. Po krajših in daljših intervjujih bo finalen izbor znan aprila 2024, tvoje delo pa se bo začelo septembra 2024 v Parizu.

Več informacij najdeš tukaj, prijaviš pa se lahko tudi na informativni webinar bo 12. decembra ob 14. uri. Prijaviš se TUKAJ.

KC UM, OECD
Arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button