Kulsko

Z dražbo dresov poplavljenim na pomoč kolesarji, zbirajo tudi odbojkarji

Sedem slovenskih kolesarjev, ki nastopajo v svetovni seriji, med njimi so med drugimi tudi največji zvezdniki Primož Roglič, Tadej Pogačar in Matej Mohorič, bodo z dražbo svojih dresov pomagali žrtvam poplav. Za pomoč so se odločili tudi na odbojkarski zvezi Slovenije, kjer so začeli svojo akcijo zbiranja sredstev namenjeno "odbojkarski družini".

Na voljo bodo podpisani dresi Rogliča, ki je s pomočjo svoje fundacije na spletni strani tudi zagnal dražbo, Pogačarja, Mohoriča ter Luke Mezgeca, Jana Tratnika, Domna Novaka in Matevža Govekarja.

“Čas je, da vsi stopimo skupaj in pomagamo vsem žrtvam katastrofalnih poplav, ki so prizadele našo državo. Sedem kolesarjev iz svetovne serije, sedem podpisanih dresov, ena dražba. Pokažimo, da smo močni in skrbimo drug za drugega. Vsi za enega, eden za vse. S srcem za Slovenijo,” je sedmerica skupaj dejala v videoposnetku, ki so ga danes delili po družbenih omrežjih.

Med kolesarji sta doslej denarno pomoč rojakom, ki so jih prizadele katastrofalne poplave, med drugimi ponudila Mohorič in Pogačar. Prvi je vso denarno nagrado (24.495 evrov) z dirke po Poljski, na kateri je zmagal, namenil žrtvam prek svoje fundacije, Pogačar pa bo na Kongresnem trgu prihodnji teden za vsak selfi z navijači prispeval po 10 evrov in jih dodal začetni donaciji 10.000 evrov.

Zdaj so se s podpisanimi dresi kolesarji združili pod eno željo, pomagati rojakom v stiski. Dražba sicer poteka na spletni strani Primoža Rogliča.

Pomagajo tudi odbojkarji

Moška odbojkarska reprezentanca, ki se trenutno mudi na pripravah za evropsko prvenstvo in kvalifikacije za olimpijske igre, se je vsesplošni pomoči takoj priključila in na najbolj prizadeta območja dostavila zaloge hrane z daljšim rokom uporabe ter ročno orodje za odpravo posledic poplav.

V zakulisju pripravljalnih tekem v Mariboru je gostila dve mladi odbojkarici, ki sta v poplavah ostali brez doma, skupaj z donatorji so poskrbeli za njuno novo športno opremo in jima podarili podpisana dresa reprezentance.

A akcija dobiva vse širše razsežnosti. “Ni nam dalo miru, ves čas smo v mislih premlevali, kako bi lahko dodatno pomagali,” sporočajo v slovenskem odbojkarskem taboru. Skozi različne akcije so že začeli zbirati tudi finančno pomoč. K akciji so poleg ljubiteljev slovenske odbojke povabili še celotno svetovno odbojkarsko skupnost, med drugimi tudi svoje klube, soigralce in ostale člane ekip, navijače ter svetovno, evropsko in srednjeevropsko zvezo.

Finančna sredstva bodo slovenski odbojkarji zbirali na bančnem računu Odbojkarske zveze Slovenije do 16. septembra, nato pa bodo le-ta preko humanitarnih organizacij namensko predana prizadetim odbojkarskim družinam. Prvih 11.000 evrov so v sklad prispevali odbojkarji sami.

STA
Arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button