Dostopov božič

Zavijanje daril brez darilnega papirja: kako vseeno pripraviti lična darila?

Na koledarju piše 24. december. Božiček bo vsak čas prispel na vrata (ali skozi dimnik), njegova darila pa še niso bila zavita. Kot zakleto nimaš na zalogi nobene rolice darilnega papirja, da bi dobremu možu pri tem pomagal. Kako pa lahko darila lično zaviješ tudi brez tega?

Zadnja stvar, ki si jo kdorkoli želi na božični predvečer, je brezglavo hitenje po trgovinah in iskanje darilnega papirja. Če si ga letos pozabil kupiti, pa ne skrbi. Obstaja nekaj alternativ, za katere ne boš rabil obiskati trgovine, hkrati pa boš tudi prijazen okolju.

zavijanje daril
Potreboval boš: odpadni papir, vrečko, blago, stare pentlje in trakove, škarje, lepilni trak in pisalo, da na darilo zapišeš prejemnikovo ime.

Alternativa 1: časopisni papir

Dobra stara alternativa darilnemu papirju je časopisni papir. Z njim boš dosegel originalni videz, hkrati pa se boš lahko zabaval ob izbiranju motivov, ki bodo vidni na darilu. Ob tem se pa morda vseeno izogni osmrtnicam in črni kroniki …

Alternativa 2: kakršenkoli “odpadni” papir

Med nakupovanjem preko spleta izdelek pogosto spremlja gora nepotrebne embalaže – pogosto na žalost tudi v primerih, ko se podjetja še posebej veselo hvalijo, da fizičnih računov ne pošiljajo zaradi varovanja okolja. Med to embalažo se velikokrat najde papir z nevtralnim potiskom, ki ti lahko pride še kako prav pri zavijanju daril.

zavijanje daril
Morda se ti kje v kotu valja okrasni trak ali zanimiv dodatek – vključi ga v zavijanje.

Če darilo podarjaš kakšnemu kolegu iz faksa pa bi znalo izpasti smešno tudi, če mu dar zaviješ v list iz zapiskov njemu posebej ljubega predmeta.

Alternativa 3: blago

Kot alternativo za zavijanje daril lahko uporabiš tudi blago. Tako lahko zelo preprosto ustvariš izdelek, ki bo izgledal prav profesionalno, za to pa pogosto niti ne rabiš igel ali ostalih klasičnih pripomočkov za šivanje. Na spletu najdeš ogromno domiselnih načinov, kako ustvariti preprost, krasen in povsem personaliziran paketek.

zavijanje daril | Ne skrbi, če blago ni vrezano ravno.
zavijanje daril | Na koncu vse skupaj zaveži z lepo pentljo.

  Alternativa 4: plastična ali papirnata vrečka

  Podobno kot odpadni papir pridejo zelo prav plastične ali papirnate vrečke, ki bi jih sicer zavrgel. Če darilo zaviješ v papirnato vrečko, ki sicer izpade nekoliko dolgočasno, jo lahko okrasiš s pentljami, ki so ti ostale iz preteklih let. Nanje pa lahko tudi kaj narišeš. V tem primeru lahko porabiš  na primer ostanke starih voščenk, ki jih segreješ in umetniško popacaš po papirju.

  zavijanje daril
  Na darilce lahko z flomastrom zapišeš tudi ime prejemnika in tako poskrbiš za še en lepotni dodatek.

  Če se nekoliko vrnemo k šiviljskemu ustvarjanju, lahko “dolgočasne” vrečke popestriš tudi s starimi kosi volne ali sukanca. Z njimi lahko preprosto ustvariš barvite izdelke, kombinacije barv pa prilagodiš tudi obdarovancu.

  Sara VOCOVNIK
  Urška JAKOPIN

  Sara Vocovnik

  Novinarka

  Sorodni članki

  Back to top button