BivanjeŽivljenjski slog

6 načinov, kako “predštudijski” selitveni dan narediti manj stresen

Mnogi (bodoči) študenti dolgo pričakujejo trenutek, ko pred študijem nastopi njihov selitveni dan. S selitvijo v univerzitetno mesto namreč prav zares začneš čutiti utrip pravega študentskega življenja. S vsako selitvijo pa lahko pride veliko napora in stresa.

Ker je ob selitvi potrebno poskrbeti za marsikaj, je pomembno, da se na selitveni dan dobro pripraviš. Tako bo postopek lažji, izkušnja pa ti bo ostala v lepšem spominu. Preveri šest nasvetov, ki ti bodo v prihodnjih dneh zagotovo prišli prav.

1 Naj selitev ne poteka v zadnjem trenutku

Pozanimaj se o datumih možne vselitve in poskrbi, da se z goro škatel in torb ne znajdeš v množici ostalih študentov, ki selitev narodov izvajajo dan ali dva pred začetkom samega študija.

2 Uskladi se s cimri

Če se seliš v študentski dom, se moraš zavedati, da so študentske sobe običajno majhne. To pomeni, da selitev, istočasna s cimrovo, morda ni najboljša ideja. Dogovorita se in vajino skupno bivanje začnita kolegialno. Prav tako morda izmenjajta informacije o stvareh, ki jih nameravata prinesti. Navsezadnje nobena študentska soba ne potrebuje dveh mikrovalovnih pečic.

3 Očisti svoj nov življenjski prostor

Soba, v katero se seliš, je zadnjih nekaj mesecev morda samevala. Tako je pred odpiranjem škatel, kovčkov in torb smiselno obrisati površine, posesati ali pomesti in podobno.

Študij, faks, selitev, stres, študentski dom, cimri, oblačila
Pred vselitvijo poskrbi, da bo tvoj nov življenjski prostor čist.

4 Oblačila prinesi na obešalnikih

Lažje kot zložiti (in zmečkati) oblačila in jih namestiti v kovček, jih je preprosto pograbiti iz omare, jih pokriti (z vrečko iz čistilnice ali preprosto z vrečko za smeti) in jih naložiti v avto. Tako se boš izognil nepotrebnemu zlaganju in oblačila iz avta samo preselil v novo omaro.

5 Za sortiranje stvari uporabi plastične škatle in posode

Pri transportiranju stvari iz trgovine ali od doma uporabi posode, ki ti bodo te stvari pomagale smiselno razporediti in varno prenesti. Ko jih v študentski sobi nato izprazniš (ali ti še naprej služijo za shranjevanje stvari), pa jih shrani v omaro ali pod posteljo. Pri naslednji selitvi ti bodo prišle še kako prav.

Študij, faks, selitev, stres, študentski dom, cimri, oblačila
Škatle za shranjevanje ti lahko pridejo prav tako med selitvijo kot kasneje med bivanjem.

6 Obleci udobna oblačila

Četudi morda želiš narediti dober vtis na bodoče sošolce in sostanovalce, je za selitveni dan vsekakor smiselno obleči nekaj udobnega. Izbrana oblačila naj ti omogočajo prosto gibanje, pripravi pa se tudi na to, da v procesu selitve oblačila morda utrpijo kakšen madež, odrgnino ali celo luknjo, vsekakor pa tudi nekaj potu.

 

DOSTOP.si / SV
Unsplash, Pixabay

Uredništvo DOSTOP.si

Uredništvo portala DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button