Zabava

Božični okraski, ki jih z lahkoto narediš doma, v družbi najdražjih

Božič je čas, ki ga najraje preživimo z našimi najbližjimi. Letos pa lahko v svoj repertoar prazničnih aktivnosti dodate še eno: izdelovanje okraskov. Ročno izdelani božični okraski pa niso primerni le za dom, ampak ti lahko prinesejo bonus točke tudi pri tekmovanju za naj okrašeno študentsko sobo ali nadstropje.

Družinsko ustvarjanje prazničnih izdelkov je več kot le okrasitev doma. Vpelje nas v sezonsko vzdušje in poudari enega glavnih razlogov za praznovanje božiča: skupno preživljanje časa. Poleg tega je to odličen način, da prihraniš denar za praznične okraske. V nasprotju s tem, kar morda meniš, lahko te božične okraske narediš tudi sam. Ja, tudi ti!

Božične svetilke iz kozarcev za vlaganje

Ko boš postavljal božično drevo, vzemi koščke preostalih borovih vej in ustvari popolnoma rustikalne božične svetilke iz kozarcev za vlaganje. Na vrh vejice dodaj čajno lučko, nato pa kozarec okrasi z božičnim trakom in sezonskimi predmeti, kot so borovi storži. Ugasni luči in uživaj v soju doma narejenih svetilk.

Kozarci za vlaganje so praktična rešitev, ki ni koristna samo za vlaganje. Uporabiš jih lahko na več različnih načinov, da narediš prikupne okraske.

Papirnata vasica

Vas s papirnatimi lampijoni je popoln osrednji element za kamin ali mizo v jedilnici. Ko iz bele lepenke izdelaš hišice, za vsako postavi električno čajno lučko, da ustvariš topel in vesel sijaj. Za dodatne točke lahko pod njo potreseš nekaj umetnega snega. Vzemi to, Mercatorjeva vas! Doma narejeni okraski vsakič zmagajo.

Snežinka iz vrvice

Obliko snežinke izriši na leseno desko, nato pa jo označi z žebljički. Z belo vrvico ustvarjaj vzorce mreže, dokler ne nastane čudovita snežinka. Bonus nasvet: naloga je dovolj preprosta, da jo lahko dokončaš med gledanjem najljubših božičnih filmov.

Snežinke iz papirja so precej pogoste v prazničnem času. Da pa bi tvoje posebej izstopale, jih lahko narediš kar iz vrvice.

Lesene božične figurice

V tej neverjetni seriji so Rudolf, Frosty in Božiček – vsi izdelani iz lesa. Potrebuješ le nekaj debelih kosov lesa in akrilne barve, da oživiš like iz najljubših božičnih filmov. Okraski, ki se prilegajo pred vsaka vhodna vrata.

Okraski iz storžev

Okrasek, ki ga izdelaš enostavno in poceni. Na naslednjem sprehodu naberi nekaj storžev, nato pa nanje nalepi mini pom-pome in tako ustvari vesel (in barvit) praznični okrasek. Najboljše pri takem okrasku pa je, da lahko preživi tudi na prostem.

Storži! Najdeš jih povsod in zlahka pa jih tudi okrasiš. Delujejo kot pridih narave med ostalim božičnim okrasjem.

Venec iz zamaškov

Končno prostor za vse vinske zamaške, ki so se nabrali v študentski sobi! Z vročim lepilom jih prilepi na peno za venec in okrasi z božičnim trakom. Dodaj nekaj borovih storžev za dodatno praznično vzdušje.

3D papirnata božična drevesca

Umakni se, božična smrečica! V hiši je novo božično drevo. Vse kar potrebuješ, je nekaj zelenega papirja in škarje. Kos papirja prepogni na pol in na eno stran nariši polovico drevesa (ali polovico trikotnika). Obliko izreži, nato pa po prepognjeni strani zareži še v vodoravnih linijah. Ko smrečico razgrneš, trakove v sredini izmenično prepogni, da dobiš 3D učinek.

DOSTOP.si / MB
Unsplash 

Marina Bajić

Novinarka

Sorodni članki

Back to top button