Življenjski slog

Časi se spreminjajo: 6 sodobnih znakov, da te vara

Kako ugotoviti, da te nekdo vara? Ker so se spremenili časi, so se spremenili tudi najočitnejši znaki nezvestobe partnerja. V osnovi je seveda potrebno zaupati svojim občutkom, a preveri nekaj znakov, ki bi lahko pomenili varanje.

V starih časih je moralo osebo, ki je varala, skrbeti, da jo bo ljubimec poklical na družinski stacionarni telefon ali da jo bodo brez poročnega prstana ujeli v bližnjem baru. Toda časi so se spremenili in tudi znaki varanja so danes drugačni. Tukaj je nekaj pokazateljev, da bi se pri tvojem partnerju lahko nekaj kuhalo.

1 Naenkrat je partner veliko odsoten

Partner, ki ga običajno zlahka prikličeš, in veš, kje je, naenkrat postane odsoten. Če na vprašanja, kje je bil, ne želi ali ne more odgovoriti iskreno, se za tem morda skriva kaj več.

2 Vajina komunikacija postane drugačna

Pri tem lahko gre za vsakršno odstopanje od običajnega. Če je nekdo običajno zelo zgovoren, je na primer sumljivo, če postane redkobeseden.

zveza, nezvestoba, seks, partner,
Spremenjeni vzorci komuniciranja so lahko znak, da je nekaj narobe.

3 Partner je postal zaščitniški do svojega telefona in računalnika

Dandanes je za varanje hitro mogoče izvedeti na podlagi tehnologije. Partner, ki vztrajno skriva svoj telefon, lahko hitro izpade sumljiv. Predvsem če se to začne dogajati naenkrat, nekoč pa ga ni motilo, če je kdo rokoval z njegovimi osebnimi napravami.

4 Pred kratkim se je odločil za večjo preobrazbo

Večje spremembe videza so lahko znak afere. Še posebej, če se partner začne izrazito ukvarjati s stvarmi, za katere mu nekoč ni bilo mar.

5 Kar naenkrat ima nove interese in uporablja nove besede

Na naš okus običajno vplivajo ljudje, ki so nam blizu, posebej v romantičnih odnosih, ko z njimi preživimo veliko časa. Če ima partner kar naenkrat povsem drugačne sezname predvajanja na Spotifyju ali se v njegovem besednjaku znajde veliko novih besed in fraz, je morda čas, da ga vprašaš, od kot to izhaja.

zveza, nezvestoba, seks, partner,
Tudi nenadna odločitev za nov hobi je lahko razlog za skrb.

6 Vedno bolj se oddaljujeta, slabši pa je tudi seks

Če opaziš, da ti partner več ne razlaga o svojem dnevu, ali se s teboj več ne pogovarja o stvareh, ki so mu pomembne, imata težavo. Poleg tako odprte in iskrene komunikacije pa je v zvezi ključnega pomena tudi zdravo spolno življenje. Če se je seks med vama kar naenkrat spremenil, mora za tem verjetno obstajati nek razlog.

Pa je vseeno možno, da ne gre za varanje?

Seveda moraš ob vsem tem vedeti, da so mnoga izmed teh vedenj običajna, saj je normalno, da se skozi življenje spreminjamo. Zato mora biti glavna rdeča zastavica, da te nekdo vara, zagotovo to, kar ti pravi lasten občutek. In če se nekaj nenadoma spremeni, moraš temu posvetiti pozornost – pa naj gre za varanje ali nekaj čisto tretjega.

DOSTOP.si / SV
Unsplash

Sorodni članki

Back to top button