Zabava

Dobrodelni beer pong turnir za pomoč brezdomcem

Leo klub Maribor že drugo leto nadaljuje tradicijo dobrodelnega beer ponga. Prijavnina na turnir se namreč daruje v dobrodelne namene. Tako na zabaven način pomagajo tistim, ki pomoč najbolj potrebujejo.

Leo klub Maribor je že drugo leto zapored organiziral dobrodelni beer pong turnir na Štuku. Lani je bil znesek namenjen deklici Maši, ki je po operaciji potrebovala terapije, letos pa je bil denar namenjen brezdomcem. Dobrodelni beer pong je sovpadal tudi z mednarodnim dnevom brezdomcev, ki je potekal 10. oktobra.

Dobrodelnost, zabava in pivo

Gre za nepremagljivo kombinacijo. Ob ideji, da se lahko udeležijo tekmovanja v pivskem ping pongu in hkrati donirajo prijavnino dobrodelnim namenom, se je dogodka udeležilo 24 ekip. Vsaka ekipa je vsebovala dva polnoletna igralca. Priporočen prostovoljni prispevek (prijavnina) je bila 20 evrov na ekipo, torej 10 na posameznika.

Organizator dogodka, Leo klub Maribor, je poskrbel za prigrizke, glasbo in nagrado za najboljšo ekipo. Poleg tega so ves čas dogodka poskušali zvišati donacijo za dobrodelne namene.

beer pong, dobrodelni beer pong turnir, dobrodelnost, brezdomci, ekipe, denar za brezdomce, pivske igre, donacije, leo klub maribor, leo klub, sodček piva, finale, dobrodelni klub, humanitarno društvo, pivo, pitje piva | V dobrodelnem turnirju je tekmovalo 24 dvojic.
beer pong, dobrodelni beer pong turnir, dobrodelnost, brezdomci, ekipe, denar za brezdomce, pivske igre, donacije, leo klub maribor, leo klub, sodček piva, finale, dobrodelni klub, humanitarno društvo, pivo, pitje piva | Zabava se je nadaljevala pozno v noč.
beer pong, dobrodelni beer pong turnir, dobrodelnost, brezdomci, ekipe, denar za brezdomce, pivske igre, donacije, leo klub maribor, leo klub, sodček piva, finale, dobrodelni klub, humanitarno društvo, pivo, pitje piva | Tekmovanje je postajalo vedno bolj napeto.
beer pong, dobrodelni beer pong turnir, dobrodelnost, brezdomci, ekipe, denar za brezdomce, pivske igre, donacije, leo klub maribor, leo klub, sodček piva, finale, dobrodelni klub, humanitarno društvo, pivo, pitje piva

| V finalu so se pomerile punce proti fantom.

beer pong, dobrodelni beer pong turnir, dobrodelnost, brezdomci, ekipe, denar za brezdomce, pivske igre, donacije, leo klub maribor, leo klub, sodček piva, finale, dobrodelni klub, humanitarno društvo, pivo, pitje piva | Zmagala je ekipa z imenom Big Stash&Co.

  Tekmovanje vedno težje, roke vedno mirnejše

  Beer pong turnir se je na Štuku igral s standardnimi pravili znane pivske igre. Vsaka dvojica je izmenično metala žogico in poskušala doseči cilj igre – zadeti enega izmed šestih kozarcev s pivom, ki so bili na drugem koncu mize postavljeni v trikotnik. Če je žogica pristala v kozarcu, je moral nasprotnik kozarec izprazniti, torej spiti pivo.

  Najprej je dvakrat potekal skupinski del, v osmih skupinah po tri ekipe. V četrtfinale je prišlo 8 dvojic, ki so se nato med seboj borile za vstop v polfinale. Tam so se pomerile 4 najboljše ekipe. Bilo je že proti prvi uri zjutraj, ko sta si dva para le priborila veliki finale, ki je potekal med parom fantov in parom deklet. Bitka je bila napeta, a na koncu sta zmagala fanta pod skupnim imenom Stash&Co. S tem sta pridobila naslov beer pong prvaka in sodček piva.

  Ker je oktober čas piva, pa si oglej tudi naš napovednik, da ne spregledaš naslednjega “oktoberfest” dogodka.

   

  Mojca KUPČIČ
  Mojca KUPČIČ

  Mojca Kupčič

  Novinarka

  Sorodni članki

  Back to top button