Novice

Europark z novim obratovalnim časom

SES-ova nakupovalna središča (Europark Maribor, ALEJA Ljubljana Šiška, Citypark Ljubljana, Citycenter Celje in Center Interspar Vič) bodo od jutri, 20. oktobra, do preklica odprta po novem obratovalnem času.

Od ponedeljka do petka bodo trgovine za obiskovalce odprte od 9.00 do 20.00. Trgovina Interspar pa bo odprta od 8.00 do 20.30.

V soboto bodo vse trgovine odprte od 8.00 do 20.00, Interspar pa do 20.30. Ob nedeljah so nakupovalna središča zaprta.

Z novim prilagojenim obratovalnim delavnikom so se SES-ova nakupovalna središča odrekla ekonomskemu interesu v dobrobit skrbi za zdravje naših obiskovalcev. Spoštujejo in poslujejo skladno z novimi vladnimi ukrepi za omejevanje širjenja novega koronavirusa. Od jutri bo namreč med 21. in 6. uro prepovedano gibanje na prostem.

Vsa SES-ova nakupovalna središča skrbijo za visoke higiensko-varnostne standarde

“Z namenom, da se naši obiskovalci pri nakupovanju v SES-ovih nakupovalnih središčih ALEJA Ljubljana Šiška, Citypark Ljubljana, Citycenter Celje, Europark Maribor in Center Interspar Vič s skupno prodajno površino 205.550 kvadratnih metrov počutijo varno, v ospredje ves čas postavljamo zaščitne in higienske ukrepe. Zavedamo se, da ljudje potrebujejo in kupujejo hrano in oblačila ter druge potrebščine. Ob tem pa izpostavljamo, da je ključnega pomena, katere previdnostne ukrepe zagotavlja določeno nakupovalno središče ali trgovina. V vseh SES-ovih nakupovalnih središčih omogočajo široki in prostorni hodniki ustrezne varnostne razdalje med obiskovalci. Prodajalne so prostorne in velike. Skrbimo za nadstandardno prezračevanje in v nakupovalna središča dovajamo svež zrak s sodobnimi prezračevalnimi napravami,” je dejal in izpostavil problem včasih prepovršnega tolmačenja glede varnega obiskovanja in nakupovanja v nakupovalnih središčih Toni Pugelj, direktor SES Slovenija.

Pugelj k temu dodaja: “Ko govorimo o nakupovanju in varnosti, se zavedamo, da mora biti varnost obiskovalcev ter zaposlenih na prvem mestu. Prav zaradi tega se ne more metati vseh trgovin in nakupovalnih središč v isti koš. Med nami so velike razlike pri zagotavljanju higienskih standardov in previdnostih ukrepov.”

Vsem SES-ovim nakupovalnim središčem je torej skupno to, da ne zagotavljajo samo predpisanih priporočil, ampak tudi nadstandardno izvajanje higienskih ukrepov. Uporabljajo namreč brezkontaktne senzorske dozirnike za razkuževanje rok. Poleg tega opravljajo redno čiščenje ključnih stičnih točk (tipke v dvigalih, ročaji tekočih stopnic, ograje, tipke na bankomatih, kljuke, kompletne sanitarije …) ter upoštevanje vseh previdnostnih ukrepov za obiskovalce in vse zaposlene. »Skrbimo za higienske ukrepe in varnost vsakega obiskovalca v vseh naših nakupovalnih središčih, in sicer v tej meri, da zagotavljamo več kot le priporočila pristojnih zdravstvenih inštitucij,« je še poudaril Toni Pugelj. Prav tako varnostna služba ves čas spremlja, ali ljudje nosijo maske, vzdržujejo varnostno razdaljo in spremljajo število obiskovalcev v nakupovalnem središču.

 

 LŽ / IPPR
Bojan MIHALIČ

Sorodni članki

Back to top button