Potovanje

Kako najbolj učinkovito spakirati kovček za potovanje

Vsi smo se že soočili s težko situacijo, ko moramo kup oblačil in drugih stvari spraviti v naenkrat zelo majhen kovček. Spodaj ti ponujamo nekaj nasvetov, kako lahko najbolj učinkovito spakiraš in katerih stvari se naj znebiš.

Oblačila, čevlji, elektronika in premajhen kovček. Nastane lahko zelo težka situacija, sploh če se na potovanje odpravljaš z letalom. Čas je, da se znebiš nepotrebnih stvari in nujne potrebščine spakiraš na način, da zavzamejo čim manj prostora. Kaj drugega še lahko storiš, da boš na čim bolj učinkovit način spakiral kovček?

Naredi seznam, nato ga zmanjšaj

Namesto, da zmeden stojiš pred odprto omaro, si že prej naredi seznam stvari, ki jih potrebuješ za svoje potovanje. Nato ga poglej še enkrat in premisli, če vse na seznamu res potrebuješ. Če boš imel npr. na seznamu napisano, da potrebuješ 5 majic, te ne bo zamikalo, da bi za vsak slučaj vzel zraven še eno, zato ker ti je majica všeč. Drži se svojega seznama in kovček bi že moral biti lažji.

Spakiraj oblačila za en teden

Tudi, če se odpravljaš na daljše potovanje, enostavno ni smiselno pakirati oblačil več kot za en teden. V tem primeru boš imel za pot preveč kovčkov. Namesto tega si postavi načrt, kje bi si oblačila lahko opral. Če pralnega stroja nikjer ne boš imel na voljo, pa si lahko oblačila še vedno umiješ na staromoden način – operi jih v umivalniku in jih nato obesi. Pakiranje za en teden tudi ne pomeni, da potrebuješ za vsak dan novo oblačilo. Običajno to pomeni, da vzameš približno 3 kavbojke in 7 majic.

kovček, oblačila, stvari, plasti, potovanje
Poskusi poskrbeti za čim manj kovčkov, saj boš imel tako na poti manj skrbi in manjše breme.

Plasti, plasti, plasti

Zlato pravilo potovanj je, da se, namesto v en debel pulover, oblečeš v več plasti. To pa ni dober nasvet le zaradi tega, ker se lahko brez problema slečeš, če ti je vroče, ampak tudi zaradi pakiranja. Tako za na pot ne potrebuješ 3 puloverjev, ki zavzamejo veliko prostora. Spakiraš lahko več majic, ki zavzamejo manj prostora in namesto puloverja naslednji dan menjaš samo majico.

Oblačila zloži na način, ki zavzame čim manj prostora

Obstaja veliko metod, kako lahko na čim bolj učinkovit način zložiš oblačila, da bodo zavzela najmanj prostora. Najbolj znani sta metodi »roll« in »burrito«. Obe metodi zavzameta občutljivo manj prostora kot običajno zlaganje, kako ju izpeljati, pa lahko z zelo malo truda najdeš na spletu.

kovček, oblačila, stvari, plasti, potovanje
Če imaš kovčke preveč napolnjene, vse stvari postavi ven in se odloči, kaj je najnujnejše.

Dvakrat premisli o toaletnih potrebščinah

Sploh ženske lahko imajo probleme s toaletnimi potrebščinami in prostorom, ki ga zavzamejo, še večji problem pa lahko postane letalo in omejitve tekočin. Zavedati se moraš, da večina hotelov ponuja glavne toaletne potrebščine zastonj. Če planiraš ostati kje drugje, pa jih lahko še vedno naknadno kupiš.

Če se kmalu odpravljaš na potovanje in ti težav ne povzroča samo prenapolnjen kovček, pa si preberi še nekaj drugih koristnih nasvetov.

 

 DOSTOP.si / MK
 Unsplash

Sorodni članki

Back to top button