Šport

Kuharičeva in Klopčič blizu državnih rekordov

DUP v streljanju

V Železnikih je bilo v sredo, 17. aprila 2019, državno univerzitetno prvenstvo (DUP) v strelstvo. Dobili smo štiri univerzitetne prvake, ki imajo možnost nastopiti na 30. poletni univerzijadi v Neaplju. Na prvenstvu v streljanju je nastopilo 14 strelcev in strelk.

V disciplini ‘zračna pištola, 10 m’ je pri ženskah slavila Jagoda Tkalec, študentka FDV UL. Pri moških je bil najuspešnejši Sašo Stojak, študent Akademije za multimedije. V disciplini ‘zračna puška, 10 m’ je bil najnatančnejši Nejc Klopčič iz Fakultete za računalništvo in informatiko (UL). Najboljši rezultat dneva pa je postavila prvakinja v ženski kategoriji Urška Kuharič (Pedagoška fakulteta, UM), ki je zadel 629,0 krogov.

V kategoriji ‘zračna pištola, 10 m’, najboljša Sašo Stojak in Jagoda Tkalec

Prvi so nastopili strelci s pištolo, ki so imeli na voljo 60 strelov. Pri ženskah je bila edina predstavnica Jagoda Tkalec, ki je zadela 551 krogov, a z rezultatom po tekmovanju ni bila najbolj zadovoljna. ”Pričakovala sem nekoliko boljši rezultat, saj sem v zadnjem času veliko trenirala. Pritisk ni bil prehud, saj sem ga vajena tudi z drugih tekem. Samo od sebe namreč vedno veliko pričakujem.”

V moški konkurenci zračne pištole je bil najuspešnejši Sašo Stojak, študent Akademije za multimedije, ki je zadel 567 krogov in za 6 krogov prehitel drugo uvrščenega Jožeta Čeparja iz Višje šole ŠC PET, še enega preteklega udeleženca mednarodnih univerzitetnih tekmovanj. Na tretje mesto se je uvrstil David Rožman, študent Fakultete za strojništvo (FS). Po zmagi je Stojak povedal: ”Na začetku tekme sem se precej boril s samim seboj in s svetlobo na strelišču. Sredi tekmovanja sem se umiril in dosegel rezultat, ki je odraz dela na tekmi in predhodnih treningov.”

V kategoriji ‘zračna puška, 10 m’, najnatančnejša Urška Kuharič in Nejc Klopčič

V kategoriji zračna puška je nastopilo devet študentk in študentov. Pri ženskah smo videli nekaj dobrih rezultatov. Najboljše tri je ločilo 8 krogov. S 629 krogi je bila najnatančnejša Urška Kuharič, študentka Pedagoške fakultete UM, ki je zgolj za dve desetinki zgrešila državni rekord v tej kategoriji. ”Ne morem reči, da s tekmo nisem zadovoljna, saj 629,0 krogov ni slab rezultat, a na začetku tekme je kazalo še boljše. Trenutno imam na treningih super rezultate, na tekmah pa si želim še kakšen krog več.”

Na drugo mesto pri ženskah se je uvrstila Klavdija Jerovšek, študentka Pedagoške fakultete UL, ki je s 626,4 krogi za dobrih 5 krogov prehitela tretje uvrščeno Suzano Lukić iz Višje strokovne šole za kozmetiko in velnes, Ljubljana.

V moški kategoriji ‘zračna puška 10 m’ je bil najboljši Nejc Klopčič, ki je s 621,5 krogi svoj mladinski državni rekord zgrešil za 1,3 kroga. Študent FRI UL je bil od drugo uvrščenega Erika Kandareta (FDV UL) uspešnejši za dobrih 9 krogov, tretji Domen Jarni (FS UL) pa je uspel zadeti 609,2 kroga. Po zmagi na DUP v streljanju je Klopčič povedal: ”S tekmo sem zadovoljen. Sicer bi lahko bolje streljal v 5. seriji, ko sem nekajkrat slabo ustrelil, a s končnim rezultatom sem zadovoljen.”

Najboljša dva iz vsake kategorije sta si pridobila pravico nastopa na 30. poletni univerzijadi v Neaplju, ki bo v mesecu juliju 2019.

 

ikona pisec Srečko FERLEŽ
ikona fotograf Srečko FERLEŽ
ikona snemalec Slovenska univerzitetna športna zveza SUSA

Sorodni članki

Back to top button