Prehrana

Mala Kuhna: Piščančja rulada s špinačo in jajčko

Le malenkost več truda je potrebnega da "pohan" piščančji zrezek rata prava zvezda!

Piščančja prsa, špinača in jajce se pogosto znajdejo na jedilniku raznih fitnes diet. Žal pa so te jedi pogosto dolgočasne tako po izgledu kot teksturi in okusu. A z malo pregrehe temu ne rabi biti tako!

Piščančja rulada, mala kuhna, recept, Piščančja prsa, cvrtjem, Nasvet,
Pečena jajčka bo poskrbela za dodaten okus kot za dodatno teksturo.

Vem, da ocvrta piščančja rolca za marsikoga ne sovpada najbolj z zdravim načinom življenja, predvsem pa ne z “low-carb” jedilniki, ki so danes vedno bolj popularni. A če si želiš pripraviti zares okusen recept, ki te bo pustil odprtih ust in je veliko več, kot piščančji zrezek z jajčko ali pa ocvrt zrezek s špinačo, imamo zate ravno pravo rešitev.

Pa začnimo!

Za pripravo piščančje rulade z jajčko in špinačo boš potreboval:

  • Piščančja prsa
  • Gorgonzola sir
  • Svežo špinačo
  • Moka
  • Drobtine
  • Olje ali maslo ali mast
  • Kislo smetano
  • Česen
  • Jajce
  • Sol in poper

Prsa prereži v kar se da tanek zrezek. Naj te ne skrbi, če ta ne bo perfekten in bo tu in tam kakšna luknja, saj boš tega kasneje v vsakem primeru zavil in to ne bo igralo velike vloge. Zrezek začini s soljo in poprom, dodaj gorgonzolo in pest sveže špinače. Tega zrolaj in zavij v živilsko folijo, kar se da tesno. Kako je to najlažje storiti, preveri v priloženem video receptu! Tako pripravljeno rulado prestavi v zamrzovalnik za dobre pol ure ali toliko, da ta postane trdna. V primeru, da se ti mudi, si lahko pomagaš tudi z zobotrebci, a si boš v tem primeru nakopal delo, ko se ti bodo sline že cedile, med čakanjem pa si že lahko pripraviš vse za špinačno omako.

Zamrznjena rulada bo med paniranjem in cvrtjem ohranila obliko in ne bo razpadla.

Piščančja rulada, mala kuhna, recept, Piščančja prsa, cvrtjem, Nasvet,
Piščančji zrezek tesno zavi v foljo, ki bo zagotovila, da ohrani obliko.

Špinačno omako pripravo tako, da na olju za nekaj sekund popečeš na drobno narezan česen. Ko ta zadiši, dodaj sveže liste špinače in žlico kisle smetane. Začini s soljo in sveže mletim poprom.

Pred paniranjem iz rulade seveda odstrani folijo. To nato pomokaj, namoči v razžvrkljana jajca in drobtine ter ocvri do zlato rjave barve.

Na koncu speči še jajčko in si postrezi s preprostim in okusnim kosilom. No, ali pa z zelo krepkim zajtrkom.

Nasvet: Za pripravo zelo tankega zrezka si lahko pomagaš tudi z živilsko folijo. To razgrneš preko piščančjega zrezka, ki si ga prerezal na kar se da tanko. S težko ponvo nato nežno udari ob zrezek, da tega sploščiš. Folija bo pomagala pri tem, da se zrezek med ne bo lepil na ponev, poskrbela pa bo tudi, da se bo enakomerno sploščil.

 

 Andrej VINDIŠ / Mala kuhna
 mala_kuhna
ikona snemalec Little Kitchen

Uredništvo DOSTOP.si

Administrator portala DOSTOP.si.

Sorodni članki

Back to top button