Kronika

Melania in Donald Trump pozitivna na novi koronavirus

Trump potrdil, da sta s soprogo Melanio okužena z novim koronavirusom.

Ameriški predsednik Donald Trump je danes na Twitterju potrdil, da sta s soprogo Melanio okužena z novim koronavirusom. “Takoj bova začela karanteno in okrevanje. To bova prestala skupaj,” je zapisal Trump.

“Oba sta trenutno dobro in nameravata ostati doma v Beli hiši tudi med njunim okrevanjem,” je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP sporočil Trumpov zdravnik Sean Conley. “Pričakujem, da bo predsednik med okrevanjem še naprej brez motenj opravljal svoje naloge,” je dodal v kratkem pismu.

Ameriški predsednik in njegova soproga sta se na covid-19 testirala potem, ko so v četrtek okužbo potrdili pri svetovalki Bele hiše Hope Hicks, ki je v torek s Trumpom potovala na prvo televizijsko soočenje predsedniških kandidatov v Cleveland.

Bela hiša je tudi odpovedala današnje Trumpovo predvolilno zborovanje na Floridi.

Le 32 dni pred ameriškimi predsedniškimi volitvami 3. novembra je tudi jasno, da bo moral Trump odpovedati vrsto drugih predvolilnih dogodkov, poroča AFP.

V taki zdravstveni nevarnosti ni bil še noben ameriški predsednik

Trumpova diagnoza predstavlja najresnejšo grožnjo zdravju katerega od ameriških predsednikov v zadnjih desetletjih, poroča CNN. 74-letni Trump spada v najbolj ogroženo starostno skupino, v kateri se lahko pojavijo resni zapleti pri bolezni covid-19, ki je doslej v ZDA zahtevala več kot 200.000 življenj, po svetu pa več kot milijon.

Potrditev okužbe pri Trumpu pa bi bila lahko še dodaten dejavnik destabilizacije v že tako zaostrenem političnem ozračju pred novembrskimi ameriškimi volitvami, poroča CNN.

 

 STA
Pixabay

Sorodni članki

Back to top button