Kultura

Melania Trump: demokrati delijo Ameriko!

Prva dama ZDA je v ponovitvi leta 2016 v torek v Pensilvaniji opravila svoj prvi in edini samostojni nastop za predsedniško kampanjo moža Donalda Trumpa. Pri tem je demokrate obtožila, da delijo državo, predsedniškega kandidata Joa Bidna, da ima socialistično agendo, medije pa, da le opravljajo in se posvečajo "dvornim spletkam".

Melania Trump je imela pred štirimi leti govor v kraju Berwyn. Letos ga je imela v kraju Atglen, in sicer pred okrog 300 Trumpovimi volivci. Pred štirimi leti je govorila o tem, da se bo v Beli hiši posvetila boju proti nasilništvu med otroki. Tokrat pa je ponovila nekaj osrednjih točk ofenzive svojega moža pred volitvami 3. novembra.

Demokrate je obtožila, da so se osredotočili na goljufijo z ustavno obtožbo namesto na pandemijo koronavirusa. Tako kot Trump je Bidna obtožila, da je bil proti prekinitvi letalskega prometa s Kitajsko pred izbruhom pandemije. Dejala je, da ima demokratski predsedniški kandidat socialistično agendo. Medije pa je obtožila, da le opravljajo in se ukvarjajo z dvornimi spletkami.

Zagotovila je, da bodo ZDA premagale koronavirus, in pohvalila vse, kar je mož doslej storil v tej smeri. Omenila je, da je tudi sama zbolela za covidom-19, in dejala, da se zaveda, da je s tem prizadetih veliko Američanov. Pohvalila jih je, da so stopili skupaj in si pomagajo ter se zahvalila vsem, ki se borijo proti bolezni.

Melania se ne strinja z vsako izjavo, ki jo Donald Trump objavi na družbenih omrežjih

Za moža je zagotovila, da je borec, ki ima rad državo in se bori za Američane vsak dan. Z izjavo, da se ne strinja z vsem, kar mož objavi na družbenih medijih, je sicer izzvala nekaj smeha. Vendar pa je poudarila, da je pomembno, da lahko na ta način neposredno komunicira z Američani.

Demokrati naj bi zgolj delili Američane glede pandemije ter širili zmedo in strah. “Američani lahko pogledajo Bidnovih 36 let v kongresu in osem let na položaju podpredsednika ZDA in se odločijo, ali bo res končno uspel nekaj narediti zanje. Ko boste 3. novembra volili, boste volili za prihodnost naših otrok. Dokler je Donald Trump predsednik, bodo naše ameriške vrednote in vrline, na katerih je država zgrajena, cenjene in ohranjene,” je prepričana.

Dejala je, da so imeli mediji radi Trumpa, dokler se ni odločil za predsedniško kandidaturo, nakar so spremenili njegovo podobo. Te podobe sama ne prepozna. Osredotočajo se na govorice in dvorne spletke, resnične dogodke in politike pa prirejajo. Tako naj bi delali tudi z njeno pobudo Bodi najboljši, ki se osredotoča na otroke.

Zagotovila je, da Trump premika Ameriko naprej. Pod njegovim vodstvom je ekonomija cvetela, meje so varnejše. ZDA se niso zapletle v nove spopade in so si prizadevale končati vojne. “Uničili smo teroriste, ki so napadli našo državo in zaveznike pod prejšnjo vlado, in dosegli zgodovinske mirovne sporazume na Bližnjem vzhodu. Spet nas spoštujejo. Imeli bomo trdna zavezništva po svetu,” je med drugim povedala prva dama ZDA.

 

 STA
 The White House from Washington, DC, Public domain, via Wikimedia Commons

Sorodni članki

Back to top button