Šport

Neapelj 2019: Neja Filipič v finalu troskoka

Osmi tekmovalni dan na 30. poletni univerzijadi v Neaplju je prinesel nekaj lepih rezultatov za slovenske športnike. Neja Filipič je dosegla 4. daljavo v kvalifikacijah troskoka in se uvrstila v finale. Dobro so nastopili lokostrelci, ki so zabeležili štiri 17. mesta v posamičnih kategorijah pri moških in ženskah. V plavanju je na 400 m mešano Anže Ferš Eržen z osebnim rekordom osvojil 29. mesto.

Na stadionu San Paolo je v svoji drugi disciplini na univerzijadi nastopila Neja Filipič. Najprej je poskušala v kvalifikacijah skoka v daljino, a je bilo 6,11 m nekoliko premalo, da bi se uvrstila med 12 najboljši skakalk v daljino na univerzijadi. Zmanjkala sta ji zgolj dva centimetra. Naslednji dan je v kvalifikacijah troskoka zanesljivo začela in že v prvem poskusu skočila 13,53 m. Isti rezultat ji je uspel v drugem poskusu. V tretjem je še nekoliko dodala in skočila 13,61 m. To je zadostovalo za 4. rezultat kvalifikacij. Najdlje je skočila Ukrajinka Olha Korsun, ki je pristala pri 13,75 m. Veliki finale v troskoku bo v petek, 12. julija, ob 18:25.

Neja Filipič s daljavo 13,61 m za 4. rezultat kvalifikacij.

Slovenski študenti so dejavni tudi v ostalih športih na 30. poletni univerzijadi v Neaplju. V plavanju sta Anemari Košak (Fakulteta za šport) in Nuša Erjavec (Visoka šola za varstvo okolja) nastopili v najkrajših disciplinah v 50-metrskem bazenu. Košakova je na 50 m prosto zasedla 31. mesto, Erjavčeva pa je bila na 50 m prsno 32.

Lokostrelstvo v znamenju individualnih tekem

 San Paolo, univerzijada, Neapelj 2019, 8. DAN, Rok Bizjak
Rok Bizjak je v ukrivljenem loku na poletni univerzijadi Neapelj 2019 zasedel 17. mesto.

Lokostrelci so v Avellinu tekmovali na individualnih tekmah. V boje na izločanje so se uvrstili: Urška Čavič, Teja Slana, Žiga Ravnikar in Rok Bizjak, ki so nastopili v ukrivljenem loku ter Staš Modic, študent Višje strokovne šole Kranj, ki je nastopal v sestavljenem loku. Modic je opravil z individualnim nastopom in zasedel 17. mesto. V prvem krogu je premagal Kazahstanca Sorokina s 143:139, v 2. krogu (1/16 finala) pa je moral priznati premoč Mehičanu Bererri, ki je slavil s 141:140.

V ukrivljenem loku sta se med 48 najboljšimi najprej pomerila Žiga Ravnikar, študent Fakultete za zdravstvo Angele Boškin, in Rok Bizjak, študent Pravne fakultete, Univerze v Ljubljani. Žiga je že v 1. krogu naletel na neugodnega Britanca Pike-a in izgubil s 4:6, medtem ko je Bizjak premagal Indijca s 6:4. Rok Bizjak je v 2. krogu dvobojeval proti Kitajci Qi-ju in izgubil z 1:6. Žiga Ravnikar je tekmovanje končal na 33. mestu, Rok Bizjak pa je pristal na 17. mestu.

Odlično sta izločilne boje začeli Teja Slana, študentka Zdravstvene fakultete in Urška Čavič, študentka Fakultete za strojništvo. Teja je odlično streljala proti Estonki in jo premagala s 6:0. Tudi Urški je šlo v 1. krogu zelo dobro. Od Malezijke Saffuanove je bila boljša s 6:2. Slovenki sta za nagrado nagrado v 2. krogu pomerili proti najboljšima Južnima Korejkama na univerzijadi. Mi-sun Choi in Chae Kang sta že osvajali medalje na olimpijskih igrah in svetovnih prvenstvih, zato je bil nastop proti omenjenima lokostrelkama nekaj posebnega. Tako Urška kot Teja sta se neustrašno lotili dvoboja in obe dosegli dve točki. Sicer sta obe Južni Korejki zmagali s 6:2, a obe Slovenki sta bili zadovoljni z nastopom. Tekmovanje sta končali na 17. mestu.

Še zadnjič je v bazen na 30. poletni univerzijadi skočil Anže Ferš Eržen. Plaval je na 400 m mešano in za konec svojih nastopov postavil osebni rekord v tej disciplini. To je v močni konkurenci zadostovalo za 29. mesto.

8. dan, 10. julij 2019

ATLETIKA

Neja Filipič, troskok – v FIANLE, 4. rezultat
Vika Rutar, 200m – 47. mesto
Jakob Vodeb, 200m – 51. mesto

LOKOSTRELSTVO

izločilni boji
sestavljen lok: 
Staš Modic – 17. mesto

ukrivljen lok: 
Žiga Ravnikar – 33. mesto
Rok Bizjak – 17. mesto
Teja Slana – 17. mesto
Urška Čavič – 17. mesto

PLAVANJE

Anže Ferš Eržen – 400 m mešano, – 29. mesto (OR)

 

 SUSA
 Srečko FERLEŽ, Tadej Novak

Sorodni članki

Back to top button