Tehnologija

Novi Huawei kar s štirimi kamerami

Huawei z novima pametnima mobilnikoma P30 in P30 Pro

Kitajski tehnološki velikan Huawei je predstavil nova pametna mobilnika Huawei P30 in Huawei P30 Pro. Najnovejša predstavnika serije P, v kateri so tradicionalno telefoni z naprednimi kamerami, stavita posebej na fotografske in video zmogljivosti.

Huawei P30 Pro z zaslonom z diagonalo 6,47 palca (16,44 centimetra) in Huawei P30 s 6,1 palca (15,5 centimetra), ki ju je Huawei predstavil na posebnem dogodku v Parizu, sta opremljena med drugim z inovativnim tipalom SuperSpectrum, novim tipalom za zaznavo globine ToF, objektivom z večkratno optično povečavo SuperZoom ter s stabilizacijo slike, podprto z umetno inteligenco.

Pametni telefon Huawei P30 Pro je opremljen s sistemom štirih kamer Leica. Ta vsebuje glavni objektiv s tipalom Huawei SuperSpectrum in ločljivostjo 40 milijonov slikovnih pik, ultra širokokotni objektiv s tipalom z ločljivostjo 20 milijonov slikovnih pik, teleobjektiv ločljivosti 8 milijonov slikovnih pik ter prednjo kamero ločljivosti 32 milijonov pik.

Zaradi periskopske konstrukcije leč pametni telefon Huawei P30 Pro podpira 5-kratno optično, 10-kratno hibridno in 50-kratno digitalno povečavo. Optični element teleobjektiva upogne svetlobne žarke pod kotom 90 stopinj in tako poveča goriščno razdaljo ter zmanjša debelino objektiva kamere, ne da bi to motilo zasnovo pametnega telefona.

Zaslon Dewdrop z visoko ločljivostjo HD+ ima majhno zarezo oblike kapljice rose, ki zagotavlja kar največjo površino zaslona. Pod zaslonom, ki je skoraj brez robov, je čitalec prstnih odtisov, ki omogoča hitro in varno preverjanje pristnosti uporabnika. Huawei P30 Pro je opremljen tudi z zvočno tehnologijo Acoustic Display, ki zaslon spremeni v membrano zvočnika.

Sočasno s predstavitvijo dveh novih telefonov je Huawei predstavil tudi pametni uri Huawei Watch GT Active in Elegant, brezžične slušalke Huawei Freelace ter pametna očala Huawei X Gentlemonster Eyewear, ki so jih izdelali v partnerstvu s podjetjem Gentle Monster.

 

 STA
 Huawei, Jan MACAROL
 Komotar Minuta

Sorodni članki

Back to top button