Potovanje

Pred vročino se umakni v skrite kotičke Slovenije

V preostanku poletnih dni, ki nas še čakajo, se bo zvrstilo tudi nekaj takšnih z visokimi temperaturami. Če imaš vročine že dovolj in si želiš nekaj časa preživeti v hladnejših kotičkih Slovenije, si preberi spodnje kraje, kjer lahko to storiš.

Iški vintgar

Le nekaj kilometrov iz centra Ljubljane se lahko prijetno osvežiš ob soteski reke Iške. Ob reki najdeš kotičke za piknike, druženja in kopanje. Če ga obiščeš med tednom, se boš izognil gneči, ki se ob tolmunih, brzicah in slapovih nabere med vikendom.

Slovenija je polna kotičkov, ki ti bodo nudili zavetje pred vročino.

Podpeško jezero

Podpeško jezero se nahaja v vasi Jezero, ta pa stoji tik ob Ljubljani. Na urejenem kopališču se lahko ohladiš v jezeru, ki sega tudi do 50 metrov globoko.

Rakitna

Odmik na 796 metrov visoko Rakitno že samo po sebi ponuja ohladitev. Ob smrekovih gozdovih, zimskih kočah in dolgih sprehajalnih poteh predstavlja prijetno poletno ohladitev. Za piko na i pa lahko skočiš tudi v manjše umetno jezero, ki je primerno za kopanje.

Star maln

Pri Vrhniki se nahaja Star maln, kjer je zaradi zbiranja vode, ki je poganjala mlin, nastal bazen, v katerem se lahko prijetno ohladiš. Ob jezeru pa se lahko tudi okrepčaš v Koči v Starem malnu.

Bloško jezero

V poletnih dneh se voda Bloškega jezera prijetno ogreje in vabi kopalce vseh starosti na ohladitev na urejenem kopališču. Umetno jezero že leta vabi v svoj objem, okoli jezera vodijo sprehajalne poti, ob jezeru pa je pestra izbira restavracij in kavarn za okrepčilo.

Soboško jezero

Dobrih 40 minut iz Maribora se lahko ohladiš tudi v Soboškem jezeru, kjer ti bo center Expano ponudil še mnogo drugih aktivnosti. Poleg kopanja, pa lahko tudi supaš, se potapljaš, deskaš na vodi ali pa se voziš s čolnom.

Zbiljsko jezero

V Zbijlah te na umik iz razgretega mesta vabi Zbiljsko jezero. V jezeru se lahko kopaš, ponuja pa tudi veliko prostora za piknike, aktivnosti, sprehode … Ob jezeru se lahko ohladiš tudi s hladnim pivom in dobrotami, ki jih ponujajo okoliške kavarne.

 

 Zveza ŠKIS
 Pixabay

Uredništvo DOSTOP.si

Administrator portala DOSTOP.si.

Sorodni članki

Back to top button