FotoVideoZabava

Prekmurci in skupina Tabu so poskrbeli za noro noč na Štuku

Na Štuku je potekala že 23. Prekmurska gibanica. Za zabavo sta poskrbeli skupini Tabu in Tropik, v predprostoru pa DJ Nicky R. Prekmurci pa se niso ustavili samo tukaj, ampak so za udeležence delili tudi dejanske prekmurske gibanice.

Klub prekmurskih študentov (KPŠ) je ponovno poskrbel za noč zabave na Štuku. Prvi torek v decembru je namreč rezerviran za “prekmurske čage“, polne dobre glasbe in slastnih gibanic. Tokrat je Štukovo dvorano popolnoma zapolnila že 23. Prekmurska gibanica.

Prekmurske gibanice s prekmursko skupino

Že ob vstopu so Prekmurci poskrbeli, da je vsak obiskovalec dobil v roke oz. usta odlično prekmursko gibanico. Dodatno je vzdušje v predprostoru popestril še DJ Nicky R, priznan slovenski DJ, ki je za dobro glasbo pred Štukovo dvorano skrbel celo noč.

Gibanice in dobra glasba so pripeljale veliko število obiskovalcev, ki so hitro polnili Štukovo dvorano. To je najprej ogrela skupina Tropik. Gre za petčlansko skupino, ki se je odlično uskladila s temo večera, saj je bend iz Prekmurja. Množico Prekmurcev in ostalih študentov so zabavali s priredbami znanih hitov, od Čiste jebe, pa do Ja sam za ples.

klub prekmurskih študentov, kpš, prekmurci, tabu, skupina tabu, tropik, angel, dobra vila, dj nicky r, štuk, 23. prekmurska gibanica, bujta repa| KPŠ je poskrbel tudi za vse lačne.

klub prekmurskih študentov, kpš, prekmurci, tabu, skupina tabu, tropik, angel, dobra vila, dj nicky r, štuk, 23. prekmurska gibanica, bujta repa | Skupina Tropik je za udeležence pripravila različne priredbe.
klub prekmurskih študentov, kpš, prekmurci, tabu, skupina tabu, tropik, angel, dobra vila, dj nicky r, štuk, 23. prekmurska gibanica, bujta repa | Štuk je bil zapolnjen do konca.
| Skupina Tabu je sploh pri študentih zelo priljubljena.

  “Vse, kar je lepo”

  Ura je bila že preko polnoči, ko je na oder stopila skupina, ki jo je množica nestrpno čakala – Tabu. Zapeli so klasike, ki jih poznajo vsi študenti in nekaj njihovih novejših pesmi. Tako je vsak obiskovalec navdušeno poskakoval ob Dobri vili in Oceanu ter čustveno prepeval ob Poljubljeni in Angelu. Tabu je postregel tudi s svojimi zadnjimi hiti, ki jih študenti morda niso znali zapeti, so pa z energičnim tonom poskrbeli, da je bila cela dvorana v zraku.

  Dogodek se je tokrat nepričakovano hitro končal, del v Štukovi dvorani se je končal hitro po odhodu skupine Tabu. Tisti, ki večera oz. noči še niso bili pripravljeni zaključiti, pa so lahko v predprostoru zaplesali ob hitih DJ-ja.

  KPŠ sicer na leto organizira okoli 40 dogodkov, tako v Prekmurju, kot v Ljubljani in Mariboru. Najbolj znana sta gotovo ljubljanska Bujta repa in tokratna Prekmurska gibanica. Se vidimo torej ponovno prihodnje leto, ko bo spet napočil prvi decembrski torek in čas za prekmurske gibanice.

   

  Mojca KUPČIČ
  Niko ČASAR
  ikona snemalec Nejc VEHOVEC

  Mojca Kupčič

  Novinarka

  Sorodni članki

  Back to top button