Kulsko

Pridruži se pobudi Tokrat grem volit

Maja potekajo volitve v Evropski parlament.

Volitve v Evropski parlament bodo v vseh državah članicah EU organizirane med 23. in 26. majem 2019, v Sloveniji bodo predvidoma potekale v nedeljo, 26. maja.

Z volitvami v Evropski parlament soodločamo o smeri, v kateri bo naslednjih pet let delovala evropska politika na različnih področjih, kot na primer mednarodna trgovina, varnost, zaščita potrošnikov, boj proti podnebnim spremembam in gospodarstvo. Evropski poslanci oblikujejo novo zakonodajo, ob enem pa tudi skrbijo za demokratični nadzor drugih evropskih ustanov, na primer Evropske komisije.

Z volitvami imamo vpliv tudi na izvajanje politik in projektov, ki neposredno vplivajo na naše življenje. Kako je Evropa prisotna v vašem kraju in kakšen vpliv ima na naše službe, zdravstvo, potovanja, varnost, potrošniške izbire in socialne pravice? Kaj je EU naredila za nas lahko preveriš na spletni strani Kaj Evropa počne zame.

Vsak izmed nas ima svoje razloge, zakaj se je evropskih volitev smiselno udeležiti. Najbolj pogoste so zbrali tukaj.

 

Kaj lahko narediš?

Pridruži se pobudi tokratgremvolit.eu in k njej povabi tudi svoje prijatelje, v sodelovanju s Pisarno Evropskega parlamenta v Sloveniji in različnimi lokalnimi partnerji pred evropskimi volitvami bodo organizirani dogodki, preko katerih bodo opozarjali na pomen udeležbe na volitvah. Preveri, kateri dogodki se odvijajo v Sloveniji, tokrat moramo narediti več, kot le iti na volitve – prepričati moramo tudi druge, da se jih udeležijo. Si za to pripravljen nameniti delček svojega časa? Pridruži se ekipi.

 

Več o delu Evropskega parlamenta in vse o volitvah

 

https://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGmlad.si
https://i0.wp.com/www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPG?w=780splet (vir)

Sorodni članki

Back to top button