Prehrana

Slovenija prejela priznanje italijanske revije Food and Travel

Slovenija je kot edina tuja država prejela priznanje revije Food and Travel Italia za odličnost na področju gastronomije.

Pri Food and Travel so ob tem nagradili tudi kuharsko mojstrico Ano Roš. Priznanji za kakovost na področju vinarstva sta prejela vinarja Marjan Simčič in Leonardo Simčič.

“Priznanje v kategoriji ‘Nation of the Year’ Sloveniji in ugledna priznanja najbolj prepoznavni slovenski kuharski mojstrici in vinarjema dodatno izpostavljajo Slovenijo kot destinacijo za vrhunska gastronomska doživetja na italijanskem in globalnem trgu,” so zapisali na STO. Dodali so, da je bilo priznanje, ki je pripadlo Sloveniji, edino na področju gastronomije, podeljeno tuji državi. Ravno to pa nagradi daje še dodatno težo.

Direktorica STO Maja Pak je ocenila, da podelitev štirih priznanj povečuje prepoznavnost Slovenije kot gastronomske destinacije. Ugledna in prepoznana gastronomska revija Food and Travel se ponaša z več kot 600.000 bralci po vsem svetu.

“Ugledna priznanja pomenijo potrditev odličnosti slovenske gastronomije in večjo pozornost medijev, poslovne in splošne javnosti Sloveniji. Še posebej so nagrade dobrodošle v letu, ko je Slovenija dobila prvi Michelinov vodnik in kar sedem Michelinovih zvezdic ter v luči Slovenije kot nosilke naziva Evropska gastronomska regija 2021,” je dejala.

Priznanja so bila podeljena na osnovi spletnega glasovanja bralcev revije Food and Travel Italia. To je potekalo od junija do septembra.

 

 STA
 Pixabay

Sorodni članki

Back to top button