Okolje

Spodbujanje mladih k eko razmišljanju

Skupina študentov mariborske Fakultete za strojništvo je pod okriljem Univerze v Mariboru in Centra eksperimentov Maribor v okviru projekta Študentski inovativni projekti za družbeno korist (ŠIPK) raziskovala, kako skozi inovativne pristope spodbujati tako mlade, kot tudi starejše k eko-ozaveščenem razmišljanju.

Pregledali so veliko aspektov in pripravili več različnih delavnic. Delavnic s katerimi bodo lahko predstavili aktualno tematiko učencem in dijakom ter jih tako bolje približali eko razmišljanje. Skozi različne delavnice bodo predstavili tekstilne materiale in njihovo nego. Kako nastane oblačilo ter vlakna različnih izvorov,  od poliestra do bombaža in volne – ter kako lahko odpadni tekstil ponovno uporabimo. Druge delavnice obsegajo ponovno uporabo odpadnega papirja in plastike, kjer sistematsko pregledajo potek celotenega postopeka od zavržene odpadne embalaže do novega produkta.

Na razstravi z naslovom “Stari materiali v novi podobi”, ki so jo otvorili konec junija v prostorih Centra eksperimentov Maribor je na ogled plod večmesečnega dela študentov. Poleg predstavitve samega projekta in delavnic pa je možno videti tudi praktične primere izdelkov, ki jih lahko ustvarimo iz odpadne embalaže z minimalnimi sredstvi kar sami doma.

Razstava je odprta za javnost. Zaradi smernic v času koronavirusa, obiskovalce prosijo, da se predhodno telefonsko ali preko elektronske pošte najavijo.

Več informacij najdeš na povezavi facebook.com/Stari-materiali-v-novi-podobi.

 

 mlad.si
 Pixabay

Sorodni članki

Back to top button