Glasba

Študent Matej Lebič predstavlja osebnoizpovedno pesem V višine poletim

24-letni pevec in glasbenik Matej Lebič po dobro sprejeti pesmi Pod nebo v poletnih izdihljajih predstavlja novo osebnoizpovedno pesem V višine poletim. Gre za mladega pevca, ki prihaja iz Trbovelj, zase pa pravi, da ga glasba zaznamuje že od malih nog. Igra namreč harmoniko, klarinet in klavir, hkrati pa študira glasbeno pedagogiko na Univerzi v Mariboru, da bo lahko svojo strast do glasbe širil še naprej.

Matej Lebič pravi, da moraš glasbo vedno ustvarjati s srcem. V prostem času zelo rad potuje in odkriva nove kraje, je tudi ljubitelj raznolike kulinarike, a glasba je vedno njegova prva izbira. Želi si ustvarjati kvalitetne glasbe, hkrati pa se pevsko izpopolnjuje pri pevki in mentorici Alyi v Celju.

Letos pa sta s producentom Alexom Volaskom po Matejevi prvi pesmi tako združila moči tudi pri drugi. Za skladbo V višine poletim Matej pravi, da govori o paru, ki preživlja brezskrben romantičen dan skupaj. V skladbi opisuje, kako ti lahko prava ljubezen da krila in te popelje daleč nad oblake. Pesem je zaobjel tudi v videospotu, kjer je z glasbo združil svojo ljubezen do kulinarike. Videospot je bil posnet na posestvu Fontane vin Vodole v okolici Maribora, za produkcijo spota pa je poskrbel odlični Andrej Pratnemer.

Videozgodba pripoveduje o paru, ki doživljata vse najlepše – imata piknik na travniku, spuščata zmaja, ob večeru pa se razvajata še s kapljico dobrega vina. Pika na i je torej romantična večerja v soju zvezd. Povezana in združena v eno skupaj poletita v višine.

Matej o snemanju spota pove tudi, da je bil kader s spuščanjem zmaja precej težaven, saj ravno tisti dan ni bilo niti sapice vetra. Hkrati pa sta s soigralko Vaneso Ramšak preizkusila zip-line, za katerega Matej priznava, da je bil na trenutke res adrenalinski.

V prihajajoči jeseni in v zimskem času Matej Lebič pripravlja nove projekte ter nastope, vsem poslušalcem pa želi čimveč skupnih trenutkov s tistimi, ki jih imate najraje. In da bi vsak izmed vas z njegovo pesmijo poletel v višine.

Matej Lebič
Matej Lebič

Sorodni članki

Back to top button