Izobraževanje

Študentom na voljo novi e-viri

Možnosti za pomoč pri pisanju seminarskih nalog še večje kot doslej.

Na Univerzi v Mariboru (UM) so za zaposlene in študente dostopni novi in razširjeni e-viri.

 

Nature Research – povezava

Portal Nature Research omogoča dostop do polnih besedil publikacij Nature in do nekaterih drugih publikacij, ki izhajajo pod skupnim okriljem te založbe. Med dostopnimi naslovi je nekaj najeminentnejših revij nasploh – Nature, Nature Physics, Nature Chemistry, Nature Medicine in druge. Vsebine člankov prinašajo najnovejša odkritja v svetovnem merilu na različnih področjih naravoslovja in naslavljajo nekatera od najpomembnejših vprašanj sodobnega časa. Po pogodbi dostopne revije ob revijah skupine Nature vključujejo tudi revije založbe Palgrave Macmillan (PMJ), ki pa so zaradi založniških razmerij dostopne znotraj servisa SpringerLink.

 

MathSciNet (AMS) – povezava

MathSciNet (elektronska verzija publikacije Mathematical Reviews) je podatkovna zbirka z več orodji, ki uporabniku pomagajo najti literaturo s področja matematike in sorodnih znanstvenih področij. Zbirka ponuja vpogled v citiranost avtorjev, člankov, revij in knjig v okviru obsega referenčnih seznamov zbirke. Več o zbirki najdete na spletni strani Ameriškega matematičnega društva (AMS).

 

Kluwer Law International Journal Library – povezava

V letu 2019 je bil razširjen nabor dostopnih revij znotraj servisa HeinOnline, ki ponuja literaturo s področja prava. Dodatno so dostopne revije iz zbirke Kluwer Law International Journal Library, ki jo sestavljajo eminentne pravne revije založbe Kluwer. Zaradi založniških omejitev ima večina revij te posebne zbirke triletni embargo na dostop do polnega besedila.

 

MLA International Bibliography with Full Text – povezava

Zbirka MLA International Bibliography je z letom 2019 zaradi založniških pogodb migrirala na iskalno platformo ponudnika EBSCO. Vsebinsko je zbirka doživela razširitev iz zbirke povzetkov na zbirko obogateno s polnimi besedili, kar se odraža pri imenu zbirke – »​with full text«.

 

Katerih virov pa se ti poslužuješ za pisanje seminarskih nalog?

 

 

https://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGUM
https://i0.wp.com/www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPG?w=780splet (vir)

Sorodni članki

Back to top button