KulskoZabava

Trivia Night na ŠTUKu tokrat o Ameriki

V toplem ponedeljkovem večeru smo na terasi Štuka preizkušali svoje znanje o Ameriki. Kateri sklopi, kakšna vprašanja in še pomembneje, kakšni odgovori so vladali ta večer? Beri naprej!

Trivia Night je tokrat na nabito polni terasi Štuka postregel z zanimivostmi iz celotne Amerike. Pa ne samo ZDA. Ameriko smo prepotovali od severa do juga, od vzhoda do zahoda. Prehodili smo vse tri ameriške celine, severno, srednjo in južno, predelali reke, morja in oceane, še v gore smo na hitro zavili.

Ti veš iz česa je tekila?

V prvem sklopu vprašanj so se morale prijavljene ekipe najprej ogreti. Prav iz tega razloga so bila vprašanja bolj splošne narave. Če so ekipe poznale odgovor na vprašanje, iz katere rastline je narejena pijača, ki na sredino jutro rada povzroča glavobole zaradi pogumnega nazdravljanja z njo (seveda gre za tekilo, ki je pridelana iz agave), so bile pripravljene na lov za trivia zmago.

1822, 1492

Bi Trivia Night sploh bil Trivia Night, če se ne bi dotaknili zgodovine? Verjetno ne. V sklopu, v katerem so zagotovo blesteli študenti zgodovine smo se dotaknili prvih kolonij v ZDA, bostonske čajanke in bojkota davka na čaj, seveda pa tudi malce lažjih vprašanj o otočju na katerega je zaneslo našega ljubega Kolumba.

Trivia Night, Amerika, Štuk, tekmovanje
Jaaa, pa sej te vem to!

Usain Bolt, Egan Bernal in brazilski nogometaši kralji ameriškega športa

V kolikšnem času pretečeš 100 metersko razdaljo? No, Usain Bolt, jamajški sprinter, je leta 2009, 100 metersko razdaljo pretekel v pičlih 9.58 sekunde. Kar legenda, ne? Če je Bolt postavil svetovni rekord v sprintu je bilo treba vedeti še, da je Egan Bernal edini južnoameriški kolesar z zmago na Tour de France in da so brazilski nogometaši svetovno krono osvojili kar petkrat!

Kdo je Norma Jeane Mortenson?

Ti je to ime kaj znano? Na Trivia Night-u se v sklopu o ameriških filmih in serijah seveda nismo mogli izogniti legendi televizije Marilyn Monroe. V sklopu pa ni manjkal niti lanskoletni filmski hit Avatar in nekaj mehiških limonad. Aja … Ti veš, koliko Oskarjev so osvojili filmi Titanik, Gospodar prstanov in Ben Hur?

Trivia Night, Amerika, Štuk, tekmovanje
Važno je sodelovati in ne zmagati … No, je pa tudi zmagati fajn.

Sej vem, ki je to!

Če so v sklopu o zgodovini blesteli študenti zgodovine, so v predzadnjem sklopu Trivia Night-a blesteli študenti geografije. No, pa tudi tisti, ki pri urah geografije v srednji in osnovni šoli niso sedeli na ušesih. Najprej smo se premaknili od najbolj južne, do najbolj severne ameriške države – treba je bilo prepoznati znamenite Niagarske slapove. Spomnili smo se še najdaljše reke v ZDA, skočili pa tudi v glavno mesto zvezne države New York.

Odločilen zadnji sklop

Če je bil večer že tako ali tako topel, je za nekaj dodatne vročine poskrbela še napetost v zadnjem sklopu, ki se je naslanjal na glasbo. Odločilne zmagovalne točke so ekipe nabirale s pravilnimi odgovori o rojstnem mestu jazza, o kralju rock’n’rolla, skladateljih in dirigentih newyorškega orkestra in ob poslušanju brazilske himne.
Ob pravilnih odgovorih je bil lov na zmago srdit. Končno zmago si je na ameriško obarvanem Trivia Night-u priborila ekipa To še spijemo, pa gremo!, drugo mesto so zasedli Vrečkometalci, tretje pa Lesene medalje.

Trivia Night, Amerika, Štuk, tekmovanje
Največ znanja o Ameriki je pokazala ekipa To še spijemo, pa gremo!

Rebeka MIKŠA
Gašper ŠLAJNAR

Rebeka Mikša

Novinarka

Sorodni članki

Back to top button