KulskoŽivljenjski slog

V 2019 sam poskrbi za srečo

Naj se voščilo »Srečno 2019!« tokrat uresniči.

Pred nami so prazniki in kmalu tudi začetek novega leta, čas, da premisliš o svojem življenju in da začneš sprejemati odločitve v svojo korist.

Novo leto se že skriva za vogalom, zato je skrajni čas, da premisliš, kakšne novoletne zaobljube si boš zadal tokrat. Najverjetneje misliš, da je imeti srečo ena izmed stvari, ki na listo zaobljub ne spadajo, ampak strokovnjaki pravijo drugače. Kako lahko torej poskrbiš, da te bo v novem letu spremljala sreča?

 

Poskrbi za svoje duševno zdravje

Pozitivne stvari in srečo boš pritegnil s skrbjo zase, kar pa pomeni tudi skrb za duševno zdravje. Če boš obdržal pozitivno miselnost, ne glede na to, kaj se dogaja okoli tebe, boš imel več sreče, pravi javna govorka in življenjska trenerka Karla Starr. Seveda je skrb za duševno zdravje drugačna pri vsakem posamezniku, kljub temu pa obstaja pomemben element, ki v današnjem času vpliva na vse nas. Starrova pravi, da nam družbena omrežja in popolna življenja njihovih uporabnikov škodijo bolj, kot si mislimo. Zato se raje odklopi z Instagrama in se s prijateljem ob kozarčku kuhanega pogovori v živo.

Poskrbi za svoje duševno zdravje, tvegaj, poslušaj intuicijo in bodi pozitiven.

 

Zaupaj intuiciji

Justin Peck, avtor knjige Bulletproof poudarja, da se premalo zanašamo na intuicijo. Prisluhni svojim občutkom in jim zaupaj pri pomembnih odločitvah, npr. če se moraš odločiti med dvema službama, izberi tisto, pri kateri imaš boljši občutek. Če boš izbral nekaj, kar boš počel z veseljem, boš tudi bolj produktiven in kreativen.

 

Upaj si!

Naslednji korak je, da to, kar ti intuicija pravi, tudi uresničiš. Opogumi se in nepoznanim stvarem večkrat reci ja. Raziskave pravijo, da so tisti, ki si upajo, srečnejši ali pa imajo vsaj več možnosti za srečo.

 

Bolj se osredotoči na pot, kot na cilj

Cilji so zagotovo pomembni, ampak fokusiraj se tudi na pot, ki jo opraviš, da prideš do zastavljenega cilja. Naj ti bo pomemben občutek, ki ga želiš občutiti na poti, bodi pa odprt za prilagojen ali spremenjen cilj. Npr. če želiš shujšati, boš moral pričeti s telovadbo. Lahko se zgodi, da ne boš shujšal toliko, kot si želel, zato se osredotoči tudi na pot, torej redne treninge, dobro počutje med treniranjem in zdravo prehranjevanje.

Začni leto 2019 z zaobljubami, ki ti bodo pomagale najti srečo.

 

Vadi prijaznost

Tvoj odnos do ljudi je še en element, ki ti bo pomagal priti do sreče v prihodnjem letu. Jasno je, da smo radi v družbi ljudi, ob katerih se počutimo varno in sproščeno, zato boš le s pozitivno energijo in prijaznostjo ob sebi zbral ljudi, ki te bodo osrečili.

 

https://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGDOSTOP.si / UK
https://i0.wp.com/www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPG?w=780splet (vir)

Sorodni članki

Back to top button