Zabava

Študenti s Škisove tržnice nis(m)o vozili pijani

Večina študentov voznikov s Škisove tržnice z alkoholom pod dovoljeno mejo

Na Zavodu Varna pot so v četrtek izkoristili Škisovo tržnico ter preverjali, kako odgovorni vozniki so študenti. Ugotovili so, da je dobrih 81 odstotkov mladih domov odšlo z vsebnostjo alkohola pod dovoljeno mejo.

Rekorder med vozniki je napihal 0,43 mg/l alkohola, med tistimi, ki niso vozili, pa 0,93 mg/l alkohola.

V kratki anketi na temo vožnje pod vplivom alkohola so moderatorji Zavoda Varna pot v okviru akcije Čista nula, čista vest anketirali 815 mladih. Rezultati so pokazali, da se velika večina mladih strinja, da je vožnja pod vplivom alkohola nevarna (89,85 odstotka). 36 odstotkov vprašanih meni, da bi morala biti meja alkohola 0,0, 19,29 odstotka pa se strinja s trenutno mejo. 40,61 odstotka jih meni, da so kazni za vožnjo pod vplivom alkohola prenizke.

Moderatorji so med 11.30 in 16.30 nagovorili več kot 10.000 mladih ter z alkotestom preizkusili tudi 514 voznikov. Razdelili so več kot 700 alkotestov za enkratno uporabo in med odgovorne 0,0 voznike razdelili preko 300 praktičnih nagrad.

Ljubljanski policisti so na Škisovi tržnici med drugim obravnavali štiri kršitve zakona o omejevanju uporabe alkohola in 49 osebam zasegli manjšo količino domnevno prepovedane konoplje in nekaj sintetičnih drog.

Že 22. Škisova tržnica je skozi dan privabila več kot 20.000 mladih, ki so kljub nekoliko slabšemu vremenu uživali v trenutkih te edinstvene študentske prireditve.

 

 STA
 Pexels

Sorodni članki

Back to top button