Zabava

Zala Kralj in Gašper Šantl v Tel Avivu ohranjata nastop iz Eme

Evrovizija 2019: Zala in Gašper bosta tudi v Tel Avivu stavila na preprostost

Na 64. tekmovanju za Pesem Evrovizije v Tel Avivu bosta Slovenijo zastopala Zala Kralj in Gašper Šantl s pesmijo Sebi. Nastopa se veselita, a so po besedah drugega občutki tudi nekoliko mešani, saj na prvem mestu delata glasbo, kar ostaja njun smisel.

Nastop, kot sta povedala Zala in Gašper, ostaja tak, kot je bil na Emi.

Slovenska predstavnika sta Tel Aviv že nekoliko okusila pred dobrima dvema tednoma, ko sta snemala razglednico, ki jo predvajajo pred nastopom. Kot je povedala Zala, je bilo zabavno, saj sta plesala na country glasbo, kar ni najbolj značilno zanju.

Ker sta njun koncept in sporočilo zelo preprosta, bi bilo po Gašperjevih besedah nesmiselno dograjevati nastop do te mere, da ne bi bil več skladen s pesmijo. Zato po Emi zanju ni bilo toliko priprav oziroma so bile te bolj psihološke narave, saj je bilo veliko novega. Dodal je, da je ključnega pomena, da bosta 14. maja v Tel Avivu dovolj spočita za dober nastop.

Gostovala sta v oddaji Kaj dogaja? z Jonasom, kjer je Zala obljubila tudi perje in bleščice. Seveda je bila šala, je povedala in dodala, da bo njun nastop praktično identičen nastopu na Emi. Zala in Gašper, ki se 3. maja odpravljata v Izrael, na Evrovizijo ne gledata kot na tekmovanje. Kot je povedala Zala, tudi na Emo nista gledala tako. Predvsem se veselita, da bosta spoznala druge glasbenike, sicer pa se predvsem želita predstaviti čim širšemu občinstvu.

Pozitivni odzivi iz tujine

Njuna pesem za Pesem Evrovizije je bila iz tujine deležna precej pohval, da je drugačna, nekaj, kar še ni bilo slišano na Evroviziji, da je magična. Odzivov sta po Gašperjevih besedah vesela in v zadnjem času jih je res veliko. To, da sta se uspela dotakniti ljudi, jima pomeni vse. In seveda se veselita zanimanja v tujini, ta jima daje zagon in manevrski prostor za naprej. Bi pa po Evroviziji rada nadaljevala kot Zala in Gašper in ne samo kot nekdo, ki je povezan z Evrovizijo, je dodal.

Stavnice slovenskima predstavnikoma napovedujejo 4. oziroma 5. mesto v predizboru, med 41. državami sta trenutno na 13. mestu. Tega sta po Zalinih besedah vesela, po drugi strani pa o tem noče razmišljati, saj gre za dodaten pritisk. Dodala je, da ji je osebno vseeno za mesto na stavnicah, bolj pomembno se ji zdi, da se s pesmijo dotakneta vsaj ene osebe.

Zala Kralj in Gašper Šantl bosta 25. slovenska predstavnika na Evroviziji. Kot 5. bosta nastopila v prvem predizboru v torek, 14. maja. Drugi predizbor bo 16., finale pa 18. maja.

 

ikona pisec STA
ikona fotograf arhiv DOSTOP.si

Uredništvo DOSTOP.si

Uredništvo portala DOSTOP.si

Sorodni članki

Preberi še
Close
Back to top button