Okolje

Zrće v plamenih. Zagorelo pri nočnem klubu Kalypso.

V borovem gozdu ob najbolj znani plaži na hrvaškem otoku Pag je okrog 1. ure ponoči izbruhnil požar. Zaradi velikega požara so morali evakuirati približno 10.000 ljudi, ki so se zabavali v številnih klubih na plaži Zrće. Požar gasi več kot 60 gasilcev, ki jim pomaga tudi gasilsko letalo.

Požar se je razširil do ceste med krajema Pag in Novalja, prekinjen je bil promet na cesti Novalja-Kolan, so potrdili v liško-senjski policijski upravi. Tiskovna predstavnica policije Maja Brozičević je izjavila, da pričakujejo, da bodo požar kljub močni burji kmalu pogasili.

Kot je pojasnila, so v zgodnjih jutranjih urah gasilcem na tleh pomagala tri gasilska letala, po 8. uri pa je požar gasilo samo še eno letalo. Potrdila je, da so evakuirali 10.000 udeležencev festivala Fresh Island in da poškodovanih ni bilo.

 

View this post on Instagram

 

It’s a whole forest fire here at #freshisland2019 #forestfire #zrcebeach

A post shared by Antonio Simmons (@antonio_simmons) on

 

 

View this post on Instagram

 

#zrce #novalja #freshisland #croatia

A post shared by Nikica D. (@nikica04) on

Župan Novalje Ante Dabo je za hrvaški radio povedal, da je požar pod nadzorom, ni pa zanikal ugibanj, da je bil ogenj morda podtaknjen.

V pogovoru za regionalno televizijo N1 je Dabo dejal, da je požar izbruhnil pri enem najstarejših klubov na plaži Zrće tj. Kalypso. Poudaril je, da zaradi hitrega posredovanja gasilcev noben objekt ni bil ogrožen.

Ker so hrvaški gasilci ogenj uspešno lokalizirali, so z gašenjem že zaključila gasilska letala kanader, ki so bila aktivirana za ohranitev tega letovišča Zrće, ki je v poletnih časih zelo priljubljeno tudi med slovensko mladino.

 

 STA
 Pixabay

Sorodni članki

Back to top button