Življenjski slog

5 intimnih idej za Valentinovo, ki ne (nujno) vključujejo seksa

Ko razmišljamo o intimnosti, pogosto takoj pomislimo na seks in občutke, ki spremljajo naše spolne izkušnje. In čeprav je to zagotovo ena od oblik intimnosti, ki jo moramo ceniti, se intimnost rodi na najrazličnejših mestih, kjer ni seksa. Preveri nekaj idej, kako bo to Valentinovo intimno tudi brez tega.

Intimnost lahko pokažemo z veliko gesto nakupa čudovitega spodnjega perila, v katerem se počutimo dobro in ga pokažemo svojemu partnerju. Intimnost pa je tudi v še tako vsakdanji gesti, ko svojemu ljubljenemu damo boljši vzglavnik na postelji, da bi mu bilo bolj udobno. In kakšni so drugi načini, da tistim, ki nam veliko pomenijo, izrazimo našo veliko naklonjenost?

V zvezi se moramo ljubezen truditi iskati v njenih številnih oblikah. In medtem, ko nekateri izmed nas morda upamo, da nam Valentinovo letos prinese odličen seks (ki ne rabi nujno biti izključen), so tukaj še drugi načini vzpostavljanja intime. Kako lahko ljubezen tokrat slavimo tudi brez klasičnih dotikov?

1. Napišita si pismo

Besede so s svojo intenzivnostjo lahko zagotovo tako svete kot fizični dotik. In vsaka iskreno izbrana beseda je lahko izmenjava vajine naklonjenosti. Na valentinovo razmislita o tem, da bi drug drugemu napisala pisma. Dovolita si biti tako pekoča ali tako sentimentalna, kot želita. Pismo je lahko potovanje po poti spominov, tako da vaju ponese čarovnija vajine lastne romance, ali pa recimo nabora pesmi, ki izražajo vajino ljubezen.

2. Skuhajta nov obrok

Tudi umetnost hrane je svoj jezik. Namesto standardne valentinove večerje v mestu razmislita o tem, da skupaj sestavita svoj jedilnik! Morda eden izbere glavno jed in drugi sladico. To bo ustvarilo priložnost, da se osredotočita drug na drugega in se poskušata osrečiti s svojo izbiro.

par, kuhanje
Kuhanju dodajta še dobro glasbo in predpasnike pa bo zabava popolna (vir).

3. Skupaj berita

Branje je neke vrste podžanr čutnosti pogovarjanja. Poslušati glas ljubljene osebe, kako bere, je lahko neverjetno pomirjujoče. Predvsem, če izbereta knjigo, ki je posebna obema. Opcija pa je seveda tudi ta, da izbereta bolj komično knjigo in se pozabavata z eksperimentiranjem oponašanja glasov. Zmenek pospremita s toplim čajem ali vročo čokolado in se prepustita pisani besedi.

4. Zaplešita

Zdi se, da je naša generacija izgubila povezavo s plesno umetnostjo. Če odštejemo prepotene vikend večere v klubih seveda. Kaj pa počasen, čuten ples brez besed, ki ustvari vesolje zase? Odpravita se lahko v lokal s prijetno glasbo ali pa si takšen ambient ustvarita kar doma. Tako se bosta naučila poslušati drugega in ravnanja s telesom partnerja. Poleg tega pa je ples lahko tudi odlična predigra.

par, ples
Ples je lahko odličen način spoznavanja partnerja (vir).

5. Slikajta

Skupno ustvarjanje je lahko zabaven eksperiment, če sta umetniško nadarjena ali tudi če sploh nista nagnjena k umetnosti. Lahko denimo slikata drug drugega, brez da bi si med slikanjem pokazala, kaj nastaja. Lahko pa se tudi lotita skupnega ustvarjanja na enem platnu in edinstveno umetniško delo ustvarita skupaj.

DOSTOP.si / SV
Unsplash

Sorodni članki

Back to top button